szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sokkal több felhasználót érinthet a Yahoo-val kapcsolatos adatlopás, mint azt eddig gondolták.

Már az is elképesztő volt, amit korábban hittek, hogy egy két évvel ezelőtti (és a Yahoo által sokáig titkolt) adatlopásnál 200 millió felhasználó fiókadatai (e-mail címek, telefonszámok, jelszavak, születési adatok) kerültek illetéktelen kezekbe, pedig jó lett volna, ha „csak” ennyi ember lett volna érintett. Nemrégiben azonban kiderült, hogy ennek a két és félszereséről van szó, azaz 500 millió felhasználó Yahoo-s adatait szerezték meg, ezt később a cég is megerősítette.

Sajnos úgy tűnik, ez még mindig nem a végső szám, a The Hacker News értesülése szerint ugyanis időközben kiderült, hogy az érintett Yahoo-hozzáférések száma legalább egymilliárdra tehető, de akár a három milliárdot is elérheti. Mindezt egy volt Yahoo-alkalmazott állítására alapozzák, aki egyébként jól ismeri a cég biztonsági gyakorlatát. A hackerek óriási adatbázishoz férhettek hozzá, 2014-ben 700 millió és egymilliárd közötti volt a Yahoo termékeket aktívan használók havi száma, és ezek mellé még volt egy csomó inaktív fiók is.

A Yahoo egyelőre nem válaszolt arra, hogy hány felhasználót értesítettek az adatlopásról, illetve hogy mire alapozták a korábbi 500 milliós számot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda

A miskolci medve elől épphogy be tudott ugrani a kocsijába egy gazda

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ

Az amerikaiak fele azt hiszi, már most 5G-s iPhone-t használ

2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele

2,2 millió hirdetést blokkolt a Facebook, az amerikai elnökválasztás tisztaságába nyúltak volna bele