szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Majdnem két évig csak szerencsés vállalatok tesztelhették a munkahelyi Facebookot, de most már bármelyik cég regisztrálhat rá. Három hónapig ingyen ki lehet próbálni.

A munkahelyi facebookozás megszokott jelenség, de a Workplace névre keresztelt szolgáltatás révén már hasznos is lesz, és a főnökök is megengedik a használatát. A Facebook újdonságáról van szó, amely már tavaly januárban megjelent, de eddig csak szerencsés vállalatok tesztelhették, most viszont minden cég számára elérhetővé vált. Ehhez persze egy céghez kötött hivatalos e-mail címmel kell regisztrációs kérvényt beadnia a főnöknek/vezetőségnek, hiszen fizetős szolgáltatásról van szó.

A munkahelyi kommunikációt megkönnyítő Workplace 3 hónapig ingyenesen kipróbálható, de utána felhasználónként 3 dollárba kerül, 1000 fő felett 2 dollárba, 10 000 felett pedig beosztottanként 1 dollárba.

©

Természetesen a pénzért cserébe reklámmentes a Worplace, amely hasonlóan néz ki, mint a Facebook, de itt csak a kollégákkal tudunk kommunikálni, meetingeket szervezni, egymással dokumentumokat megosztani, élő videót adni egy megbeszélésről. Arra is van lehetőség egy közös projekt esetén, hogy két cég kollégái egy összevont helyen tudjanak egymással facebookozni.

Nincs minden ember fent a Facebookon, és erre nem is akarják kényszeríteni a dolgozókat: a Workplace facebookos profil nélkül is használható.

A Facebook nem véletlenül fejlesztette ki ezt a szolgáltatást: egy már jól bevált vetélytársát munkahelyi Facebook néven szokták emlegetni, és ajánljuk is a kipróbálását, ha esetleg a 3 hónapos ingyen tesztelés alatt nem válik be Mark Zuckerbergék megoldása.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!