szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legújabb hírek szerint több mint fél száz emotikonnal gazdagodik jövőre a hangulatjelek listája, jó pár közülük az elfogadást szimbolizálja.

Csupán néhány napos a hír, hogy egy sor új hangulatjel érkezik az iOS 10.2-vel együtt, és máris újabbakról hallani: 2017-ben 56 további emotikonnal bővül a Unicode Consortium listája, és ezzel összességében 1724 jellel színesíthetjük üzeneteinket, mi több, akár szövegrészleteket is helyettesíthetünk a kis ábrákkal.

©

Érdekes emojik érkeznek majd, lesz UFO, Drakula, szakállas férfi, lótuszülést gyakorlók és dinoszauruszok is, emellett megjelenik majd a hidzsábot (a muszlin nők és lányok kedvelt sálját) viselő női alak, sőt a kisbabáját szoptató nő is.

A hidzsábos emoji felvételét egyébként egy 15 éves szaudi lány kezdeményezte, és a Twitteren osztotta meg izgatottságát azzal kapcsolatban, hogy a Unicode elfogadta a javaslatát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!