szerző:
hvg.hu

Egy jó repülős videó reményében többen is rögzítették az Aerosucre Colombia gépének felszállását. A videók egyáltalán nem lettek jó, a gép pedig ugyan felszállt, de hamarosan le is zuhant. Öt ember meghalt.

Puerto Carreno városából Bogotába indult az a Boeing 727-200F, melynek a az előbbi város repülőterén nem sikerült a felszállás. A teheerszállítást végző gép pilótái egyelőre ismeretlen okok miatt nem kapták fel időben a repülőt, ami így a futópályán túlcsúszva átszakította a repülőtér korlátját.

Az Aviation Herald beszámolója szerint a gép ezután pár percre a levegőbe tudott emelkedni, ez látható az alábbi felvételen.

Egy harmadik videó is előkerült az esetről, melyen látszik, hogy a repülő távolról is láthatóan problémákkal küszködik a levegőben, és pillanatok múlva lezuhan.

A kolumbiai repülésügyi hatóságok jelentése szerint a gépen utazó hat emberből négy azonnal, egy pedig a kórházban halt meg. A balesetet egy ember élte túl.

A Flight Global szakoldal serint a HK-4544 lajstrommal repülő gépet 1975-ben állt szolgálatba, akkor még utasszállítókéne, az Air Jamaica kötelékében. A repülőt 1997-ben alakították át teherszállítóvá, a Kitty Hawk Air Cargo és a MidAmerican Aerospace használta erre a célra, 2008-tól pedig az Aerosucre.

Az Aerosucre és a Boeing illetékesei, a hatóságokkal együttműködve, már vizsgálák a baleset körülményeit.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Visszatér a Winamp, a valaha készült egyik legjobb zenelejátszó

Visszatér a Winamp, a valaha készült egyik legjobb zenelejátszó

Fegyverkezik az Orbán-kormány

Fegyverkezik az Orbán-kormány

Marabu FékNyúz: Itt élned, halnod kell

Marabu FékNyúz: Itt élned, halnod kell

Sokkal több idő kell a Brexit-megállapodáshoz a főtárgyaló szerint

Sokkal több idő kell a Brexit-megállapodáshoz a főtárgyaló szerint

Eltűnt szaúdi újságíró: mit tudott a szaúdi koronaherceg?

Eltűnt szaúdi újságíró: mit tudott a szaúdi koronaherceg?

Félmilliárd a kormánytól Áder János alapítványának

Félmilliárd a kormánytól Áder János alapítványának