szerző:
hvg.hu

Bár a külföldi rendelések esetében 4-5 hét is lehet a szállítási határidő, az év utolsó napjaira még a késve kézbesített csomagok is megérkeztek a netes vásárlásokból. Kevesen tudják, pedig fontos lehet: a PayPal-fiókkal történt fizetés esetén visszakérhető a visszaküldés postázási költsége.

Egyre többen rendelnek külföldi webshopokból és online piacterekről, de sokakban még mindig ott van egy gát: a garancia kérdése. Ez még akkor is gátat jelent, ha a külföldi kereskedő vállal garanciát. Hiszen például egy eBayről, Kínából rendelt 2-3000 forintos árucikket hiába is cserélne ki a kereskedő, az elsőként érkezett hibás vagy nem megfelelő termék Kínába postázása még az árucikknél is többe kerülhet. Az pedig életszerűtlen, hogy valaki egy 2-3000 forintos terméket 4-5000 forintért küldjön vissza.

A netes vásárlás serkentésében érdekelt PayPal maga oldotta meg ezt a problémát, a nemrég állandósított visszaküldési garanciával. Az ezen az oldalon, bejelentkezés után, egy kattintással aktiválható szolgáltatást kérők nyugodtan visszaküldhetik a csomagot, miután 30 nap áll rendelkezésükre, hogy a PayPal oldalán feltöltsák a küldemény feladásakor kapott, beszkennelt bizonylatot. A PayPal azt ígéri: a jogosultságról kapott értesítő megküldése után 5 munkanapon belül visszatéríti az összeget.

A felhasználók évente 12 visszatérítésre jogosultak, egyenként maximum 9300 forintos értékben. Bár külföldi példát hoztunk – hiszen ott jellemzőbb, hogy problémát jelent a postaköltség –, a visszaküldési garancia szolgáltatás hazai webshopokról való rendelésekkor is ér, ha valaki PayPallel fizet.

Ha van PayPal-fiókja, javasoljuk, hogy nézze meg benne ezt az átváltási beállítást: nagyon nem mindegy, mire kapcsolja, több ezer forintot spórolhat meg évente. Ha eBayről (is) szokott rendelni, akkor tudjon róla: ott is van valami, amivel olcsóbbá teheti az összes rendelését.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!