szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A közösségi oldalra feltöltött videókba hamarosan reklámokat lehet majd elhelyezni, amiből a feltöltő is részesedni fog.

Mark Zuckerbergék határozott célja, hogy a jövőben a Facebook legyen az első számú platform, ahol videós kontentet néznek a felhasználók, ennek érdekében pedig az elmúlt években határozott lépéseket is tett a közösségi oldal. A beszámolók szerint ennek eredményeként 2016-ban már 100 millió órányi videót néztek meg naponta a közösségi oldalon, így Zuckerbergék úgy döntöttek, itt az ideje a videós hirdetések bevezetésének.

A Recode értesülése szerint a Facebook hamarosan a YouTube-éhoz hasonló modellt indít el, aminek köszönhetően a videókban megjelennek majd a reklámok. A tervek szerint a hirdetés a videókon belül, 20 másodperc után jelenik majd meg, Zuckerberg ugyanis elvetette azt az elképzelést, hogy már a videók elején bejöjjön a hirdetés.

A modell megjelenése jó hír a tartalomgyártók számára, a közösségi oldal ugyanis a tervek szerint a hirdetésből származó bevétel 55 százalékát adja majd a készítőnek, vagyis a felhasználó ugyanolyan jól jár majd vele, mint a YouTube-videóval.

©

A hirdetések bevezetésével korábban már próbálkozott a Facebook: 2015-ben a nagyobb tartalomgyártók számára tette lehetővé, hogy hirdetést jelenítsenek meg a videóikban, tavaly pedig az élő videókban jelentek meg a reklámok.

A recode szerint a mostani modell bevezetése alapján úgy tűnik, a Facebooknak nem a videómegtekintések száma, hanem az oldalon eltöltött idő a fontosabb. Korábban ugyanis Zuckerbergék úgy látták, ha valaki három másodpercet megnézett egy videóból, az már egy megtekintésnek számított. A bevezetés előtt álló hirdetési stratégiával a tartalomgyártóknak is üzennek: olyan kontentekre lesz szükség, ami kellőképpen hosszú és le is köti az emberek figyelmét.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Masha Gessen: "Orbán is elbukott 4 év után, az USA mindössze le van maradva”

Masha Gessen: "Orbán is elbukott 4 év után, az USA mindössze le van maradva”

Alkatrészhiány sújtja az autóipart, rövidített munkaidőt vezetnek be a legnagyobb német gyárakban

Alkatrészhiány sújtja az autóipart, rövidített munkaidőt vezetnek be a legnagyobb német gyárakban

A Fidesz egy stadion árát adja a fiatal dolgozóknak a választás előtt

A Fidesz egy stadion árát adja a fiatal dolgozóknak a választás előtt