szerző:
hvg.hu

Mintha egy szellemmel játszanánk – az ellenfél ugyanis a világ túlsó felén is lehet, ezen a sakktáblán olyan, mintha velünk szemben ülne.

Ha látták az első Harry Potter-filmet, a sakkjelenetre bizonyára emlékeznek. Amellett, hogy életveszélyesnek tűnt, volt egy olyan része, amit sokan kipróbálnának: az ellenfél bábui maguktól mozogtak.

Ezt most megvalósították, nem is csoda, hogy az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalán 300 ezer dollárral támogatták a Square Off sakktábla ötletét. Nézze, erre képes.

Az ellenfél tehát lehet akár a világ túlsó felén, mi pedig lehetünk egyedül a nem mindennapi sakktábla mellett, ugyanis ha a hozzá tartozó alkalmazással lép az ellenfelünk, azt a lépést a sakktábla magától végrehajtja.

Mindez persze nem olcsó mulatság, ugyanis ide kattintva legolcsóbban 249 dollárért lehet előrendelni, ami Magyarországra szállítással 279 dollárra, vagyis kb. 80 ezer forintra jön ki.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!