szerző:
Papós Tamás

Ezen az ingyenes oldalon kiváló grafikonok, diagramok és infografikák készíthetők, méghozzá nagyon gyorsan.

Munkahelyen előfordul, hogy néhány adatból villámgyorsan van szükség egy grafikonra, diagramra vagy infografikára – ilyenkor jön jól a Datamatic oldala.

Itt 25 ingyenes sablon közül választhat, ehhez csak a “Log In’ feliratnál pár kattintással regisztrálni kell egy Google-fiókkal, majd a jobb felső sarokban a “Show Premium” lehetőséget kikapcsolni, hogy a fizetős sablonok ne látszódjanak.

©

A kiválasztott sablonra rá kell kattintani, majd az “Edit” lehetőséget választani. Ezután meg is jelenik bal oldalon a táblázat, ahová az adatok beírhatók.

Amint kész a grafikon, diagram vagy infografika, akkor a “Publish” gombra kattintva megkapjuk a linket a megosztáshoz, illetve az “Embed” fülre kattintva kimásolható a kód is, amellyel honlapra is beágyazható a végeredmény.

©

Amennyiben egy hasonló, de még egyszerűbb szolgáltatást is kipróbálna, ide kattintva adunk egy tippet hozzá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!