#grafikon

hvg.hu Itthon

Grafikon: nem akarja az ország Orbánék olimpiai álmát

Míg országosan a válaszadók többsége elutasítja a budapesti olimpia gondolatát, addig Budapesten, ahol népszavazás lehet a kérdésben, kiegyenlítettebb a két tábor. Nem meglepő, hogy a fideszesek többsége úgy gondolja, jót tenne Magyarországnak az olimpia, míg a baloldaliak elsöprő többsége elveti az ötletet.

hvg.hu Itthon

Magyarország a legjobbosabb a New York Times grafikonján

Az amerikai lap azt vizsgálta, mennyire tolódtak jobbra egyes európai államok az utóbbi években. Magyarország, ha a jobboldaliságot nézzük, eleve erős pozícióból indult, de 1998-hoz képest még erősödött is a trend. Igaz, a New York Times a Fideszt nem néppártnak, hanem a jobboldali, illetve szélsőjobbos pártok közé tartozónak tekinti.

hvg.hu Itthon

Nemzetközi felmérés: A magyarok pokolian megszenvednek egy könnyű kis náthát is

Toronymagasan a magyarok szégyenkeznek a leginkább, ha megbetegednek: a válaszadók 80 százaléka számolt be ilyesmiről. A magyarok ráadásul rendkívül nehezen viselik a tüneteket, több mint 69 százalékuk egyenesen boldogtalanná válik egy meghűléstől – derült ki egy 12 ország részvételével készült felmérésből.

hvg.hu Gazdaság

Ez a grafikon a frászt hozza az amerikaiakra

Folyamatosan csökken a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban, ám még mindig van egy mutató, mely ijesztően magas. Ez pedig a tartósan munkanélküliek aránya. Magyarországon is magas ez a mutató.

hvg.hu Gazdaság

Ez az egy grafikon mindent elmond Magyarországról

Megjelent az OECD Út a növekedéshez kiadványa, melyben a szervezet tagállamaira lebontva is fogalmaznak meg ajánlásokat. Magyarországot illetően a szervezet megállapítja, hogy szükség lenne az alacsonyabb jövedelműek adóékének szűkítésére, a piaci verseny szabadabbá tételére, a közműdíjak piaci árazására, illetve a különböző szektorok szakértőivel, szereplőivel való kötelező egyeztetésre. Az OECD emellett egy grafikonon is szépen bemutatja, mennyire nem zárkózik fel hazánk a tehetősebb államokhoz. Az NGM az építő jellegű megjegyzéseket tudomásul veszi, ám az ajánlások egy része a minisztérium szerint azonban nem veszi figyelembe a magyar gazdaságpolitika sajátosságait.

Nagy Gergő Gazdaság

Gyerekszegénység és drága mogyoró – íme az idei év ábrákban

Rubeljegyzés, olajár, forint-euró árfolyam, szegénységi statisztikák, egyenlőtlenségek növekedése, az amerikai bérek beragadása. Közeledik az év vége, így számba vettük, hogy 2014-ben melyek voltak azok az adatok, melyek akár negatív, vagy pozitív irányban ütöttek nagyot. Az idei év chartjaiból szemezgettünk.

hvg.hu Gazdaság

Ezek a legfontosabb grafikonok ma a világon

A Business Insider megkérdezte kedvenc elemzőit, bloggereit, stratégáit, befektetési szakértőt, hogy melyek a legfontosabb grafikonok most a világon. Van itt minden: európai deflációs félelem, feltörekvő piacok sérülékenysége, kínai ingatlanpiac.

hvg.hu Gazdaság

A szívbajt hozhatja a bankárokra ez a grafikon

Időről időre felbukkannak olyan összehasonlító grafikonok, melyek azt igyekeznek bemutatni, hogy összecsengés látható a korábbi és a mostani tőzsdei folyamatok között. Most az 1987-es grafikont rángattak elő és az akkori amerikai tőzsdei emelkedést – és későbbi zuhanást – hasonlítgatják közgazdászok össze a mostani helyzettel.

hvg.hu Gazdaság

Tizenöt grafikon, ami megmagyarázza életünket

A Business Insider összeszedett 15 grafikont, amellyel gyakorlatilag egy az egyben el lehet magyárzni életciklusunkat. Mennyit alszunk 30, illetve 70 évesen? Mennyire mozdulunk ki otthonról idősebb korban? Mennyire érdekelhetnek minket a technológiai újítások 80 évesen?

hvg.hu Gazdaság

A frászt hozza a brókerekre ez a grafikon

Már több napja egy grafikon cikulál a Wall Streeten, mely azt hivatott jelezni, hogy hamarosan be fog borulni az amerikai Dow Jones index, mivel hasonló felfutás volt tapasztalható az 1929-es gazdasági világválságot megelőzően is. Sokan ugyanakkor megkérdőjelezik az összehasonlítás alapjait, mivel hasonló felfutások másik időpontokban is előfordultak, és mégsem jött összeomlás.

MTI / hvg.hu Itthon

Sokkoló grafikon: durván megugrott a hajléktalanok száma

Egy, az MTI által közzétett grafikonon jól látszik, milyen mértékben nőtt a nyilvántartott hajléktalanok száma Magyarországon 1993 és 2012 között. A fedél nélküliek száma az ábra szerint 1993 és 1994, illetve 2011-2012 között nőtt a leginkább.

hvg.hu Gazdaság

A válság "mindent megváltoztatott". Vagy mégsem?

Sokan azt mondják, hogy a gazdasági válság "minden megváltoztatott". A The Atlantic magazin szerzője szerint azonban ez korántsincs így, miközben a pénzügyi cégek profitja újra az egekben van, és a tőzsdék is szárnyalnak, az amerikai foglalkoztatottság még mindig a válság alatti szinten van, és a munkanélküliségi ráta is 7 százalék körüli.

1 2
Komoly veszteséggel zárta az évet a Ryanair

Komoly veszteséggel zárta az évet a Ryanair

Összeállt a VeszprémFest idei programja

Összeállt a VeszprémFest idei programja

Leigazolt a Liverpool egy 14 éves magyar tehetséget

Leigazolt a Liverpool egy 14 éves magyar tehetséget

Öttonnás acélbálna vetődött partra Bécsben

Öttonnás acélbálna vetődött partra Bécsben

Elmehetnek szóbelizni azok a diákok, akik a koronavírus miatt hagyták ki az írásbeli érettségit

Elmehetnek szóbelizni azok a diákok, akik a koronavírus miatt hagyták ki az írásbeli érettségit

Türelmetlenül várja az amerikai külügy Izrael bizonyítékait

Türelmetlenül várja az amerikai külügy Izrael bizonyítékait

99 újabb villamos és troli jöhet Budapestre

99 újabb villamos és troli jöhet Budapestre

Visszavonta az MNB egy gyorskölcsöncég engedélyét

Visszavonta az MNB egy gyorskölcsöncég engedélyét

A címlapról ajánljuk