szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A NASA kiadta azt a videót, ami valósághűen mutatja be, mit is látnak majd azok az űrhajósok, akik a távoli jövőben a Plútóra szállnak.

Miután a New Horizons űrszonda megközelítette a Plútót, a bolygóról 9 olyan fontos dolog is kiderült, amelyről eddig nem tudtunk, a közeli felvételek óriási meglepetést is tartogattak és egyre jobb képeket kapott a NASA.

Több mint 100 fotóról van szó, amelyek alapján nem éppen valósághűen, fekete-fehérben már modellezték, milyen lehet majd a Plútóra szállni, de most itt a sokkal élethűbb, színes videó is. Itt jobban látszik a Disney-féle kutya formája is, amelyre már megtalálták a magyarázatot.

Sejtésünk sincs, mikor látja ezt egy űrhajós is, hiszen a jóval közelebbi Marshoz is csak 2028-ban tervez űrhajósokat küldeni a NASA, akik még csak le se szállnának a vörös bolygóra.

A Plútóról még meg kell tudni egyet s mást egy biztonságos manőverhez, hiszen az is csak nemrég derült ki, hogy a Grand Canyonnál 5-ször mélyebb kanyon van a bolygón.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!