szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kis időre most ismét a Samsungra figyel a világ: hivatalosan is lezárták a vizsgálódást a robbanó/kigyulladó Note7-ek ügyében. De mi garantálja, hogy nem történik hasonló a Galaxy S8-aknál?

Ha az idei tavasz nagy slágere, a Samsung Galaxy S8 is robbanna, akkor valószínűleg végleg befejezhetné az okostelefon-gyártást a dél-koreai cég. Épp elég blama volt számára a Note7-ügy, amelyre ma került végül pont, feketén-fehéren kiderült, mi okozta az akkumulátorok robbanását.

El lehet tehát felejteni a Note7-eket, már csak azért is, mert áprilisra egy újabb csúcstelefonnal készül a Samsung, a Galaxy S8-cal. És hogy véletlenül se ismétlődhessen meg az, ami a Note7-tel történt, a cég kibővítette eddigi tesztelési folyamatát, és egy nyolclépcsős ellenőrzési eljárást vezetett be.

©

Az új eljárás egy tartóssági teszttel kezdődik, ebben túltöltési teszt és extrém hőmérséklet alatti stresszteszt lesz, illetve azt is vizsgálják, hogyan áll ellen az akku az éles tárgyaknak (mennyire tudják azok kilukasztani). Lesz vizuális és röntgensugaras ellenőrzés, mint ahogy töltési és lemerülési vizsgálat is. A TVOC (Total Volatile Organic Compound) tesztben a szerves illóanyagok szivárgásának lehetőségére fókuszálnak. A gyorsított használati teszt tulajdonképpen egy szimuláció, amellyel a hosszabb, átlagos használatot utánozzák. A Delta Open Circuit Voltage (Delta áramköri szakadás) teszttel pedig arra próbálnak fényt deríteni, hogy előfordulnak-e feszültségingadozások a gyártási folyamat során.

A Galaxy S8-ak akkujai már ezen az ellenőrzési eljáráson fognak átesni, így vélhetően nem lesz velük gond.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

Az ország nagy részére figyelmeztetést adtak ki a köd miatt

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

ATV: Nem lazít a kormány a járványügyi szigoron

ATV: Nem lazít a kormány a járványügyi szigoron