szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kólaautomatákhoz hasonló hamburgersütő géppel kísérletezik a McDonald’s. A kísérleti Big Mac ATM-et holnap állítják szolgálatba az Egyesült Államokban.

A Coca-Colának, a McDonald’snak és a hasonló kaliberű cégeknek megvan az az előnyük, hogy szabadon kísérletezhetnek innovatívnak tűnő megoldásokkal. Nem gond, ha a tesztelés eredménye negatív, a fejlesztésre szánt pénz nem hiányzik égetően a kasszából. Ha viszont beválik az újítást, az később sok mindent megváltoztathat.

Az ízvilágára kényesen ügyelő McDonald’snak valószínűleg dollárban mérve is milliókba került a kedden üzembe lépő Big Mac-sütő automat létrehozása. A Bostonban kihelyezett gép fizetés nélkül adja majd a hamburgereket, de valamit azért tenni kell majd értük. Ugyanis ahogy a sütést, úgy a marketinget is önműködőre tervezték. Az Egyesült Államokban háromféle kivitelben (Jr., Big, Grand) kapható Mac-burgert csak azután készíti el a gép, hogy az előtte álló ember a masina képernyőjén belépett a Twitter-fiókjába, és engedélyezte, hogy az automata egy bejegyzésben hírt adjon magáról az illető üzenetfolyamában.

©

A helyi McDonald’s üzlet tulajdonosa arra számít, hosszú sorok állnak majd az automata előtt. Vince Spadea a The Boston Globe-nak ugyan azt nyilaktozta, hogy elsődlegesen marketingakcióként tekintenek a “Big Mac ATM”-re, a Notre Dame Egyetem hasonló témában már egy könyvet is jegyző oktatója szerint ez a technológia jóval több egy egyszerű marketinges ötletnél. Timothy Carone úgy véli, a gyorséttermek az automatizálás élharcosai. “Az ilyen dolgok jelen lesznek a jövőben, el kell fogadnunk őket” – mondja a szakember, aki szerint a jelenség egyszerűen elkerülhetetlen.

Egyre több iparágban jutnak egyre nagyobb szerephez a robotok, de más-más szegmensekre más-más hatással lesznek. Sőt konkrét munkakörtől is függ, hogy a gépek kit tudnak majd kiváltani. Csak írja be ide, mit dolgozik, és kiderül, milyen eséllyel veszti el az állását a gépek miatt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

Az eddigi legsprituálisabb dalával jelentkezett a Belau – premier a hvg.hu-n

Az eddigi legsprituálisabb dalával jelentkezett a Belau – premier a hvg.hu-n

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában