szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A remek pénzügyi eredmények ellenére több trónfosztással is szembe kellett néznie az Apple-nek 2016-ot illetően.

Immár nem az Apple a világ legértékesebb márkája, ezt a megtisztelő címet át kellett adnia a Google-nek (Alphabetnek). Most újabb trónfosztásról érkezett a hír az igen fontos kínai piaccal kapcsolatban.

2012 óta minden évben az Apple mondhatta el magáról, hogy egy adott okostelefon-modellből a legtöbbet sikerült eladnia Kínában. Tavaly azonban ez megváltozott. Igaz, 12 millió iPhone 6s-t értékesített (ami egyébként lenyűgöző szám), azonban az Oppo R9-ből még ennél is több, 17 millió darab talált gazdára. Az Apple összességében 21 százalékos esést volt kénytelen elkönyvelni 2015-höz képest. A nagy rivális, a Samsung is esett, igaz, csak 5 százalékot. Az Oppo viszont 109 százalékkal teljesítette túl 2015-ös eladásait. Pozitívan változott még a Vivo, a Gionee, a Huawei és a Meizu egyenlege is.

©

Most már csak az a kérdés, képes lesz-e megfordítani ezt a trendet az Apple az idei iPhone-jaival. Ezekről hivatalosan még nem tudni, de híresztelések azért vannak például a vezeték nélküli töltési technológiáról, az arcfelismerésről (az ujjlenyomat-olvasás helyett), illetve rozsdamentes acél vázról az alumínium helyett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Legalább tízféle iPhone 8-at tesztel az Apple

Jövőre lesz tízéves az iPhone, és egyre több a hír a „jubileumi” készülékről. A legújabb értesülések szerint sokkal több változata is lehet, mint amit eddig megszoktunk az Apple-től. Jelenleg legalább tízféle prototípust tesztelnek.

Íme az ötös lottó nyerőszámai

Íme az ötös lottó nyerőszámai

Nem lesznek misék a fővárosi templomokban

Nem lesznek misék a fővárosi templomokban

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta