szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 1,2 milliárd felhasználót érinthet a WhatsApp új funkciója, amellyel a biztonságot erősíti.

A WhatsApp útjára indított egy fontos biztonsági funkciót, bevezette a kétlépéses (kétlépcsős) hitelesítést. Az újdonság mindhárom nagy mobilplatformon elérhető (vagy hamarosan elérhető lesz), így összességében több mint 1,2 milliárd felhasználót érint.

A kétlépéses hitelesítés használata nem kötelező, opcionális funkcióként került be az üzenetküldőbe. Ha valaki engedélyezi, akkor a telefonszámos ellenőrzés mellé egy hat számjegyes kódot is meg kell adnia. Opcionálisan az e-mail-cím is hozzáadható a fiókhoz, ami akkor lehet hasznos, ha elfelejtenénk ezt a bizonyos hat számot. Mivel a WhatsApp nem ellenőrzi az e-mail-cím érvényességét, felhívják a figyelmet arra, hogy ez nagyon pontosan legyen megadva, ellenkező esetben kizárhatja magát valaki a WhatsApp-fiókjából.

©

Az új funkció folyamatosan érkezik a telefonokra, és a WhatsAppon belül a Beállításoknál érhető el. Itt a Fiókra kell kattintani, és akkor jelenik meg a Kétlépéses hitelesítés lehetősége.

Ha máskor is tudni szeretne a WhatsApp újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emelkedett a szennyvízben a koronavírus mennyisége, megugorhat a fertőzöttek száma

Emelkedett a szennyvízben a koronavírus mennyisége, megugorhat a fertőzöttek száma

A bukott ERP-projektek sötét titkai

A bukott ERP-projektek sötét titkai

Rogán Antal még mindig többet keres Orbán Viktornál

Rogán Antal még mindig többet keres Orbán Viktornál