szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google egy nagyon bosszantó dolgot vesz ki a YouTube-ból, aminek a felhasználók tényleg örülni fognak.

Míg egyfelől a hirdetések komoly bevételt jelentenek a szolgáltatóknak, a felhasználókat az esetek többségében igencsak bosszantják, ezért is válhattak olyan népszerűvé a reklámblokkoló eszközök (legutóbb a Microsoft Edge-hez készült ilyen). Azonban vannak olyan hirdetések, amelyeket sehogyan sem lehet elkerülni, például a YouTube-videók elejére fűzött 30 másodperces reklámokat, amelyek ráadásul még csak át sem ugorhatók, le sem lehet állítani őket. Ha valami, hát akkor ez az „erőszakosság” igazán irritáló a felhasználók körében.

Most viszont jó hírt kaptunk: ugyan a YouTube-on nem fognak teljesen eltűnni a hirdetések, de elmaradnak ezek a (nem a pozitív értelemben) kihagyhatatlan 30 másodpercesek. Lesznek a jövőben is ilyen hosszúságú reklámok, azonban néhány másodperc elteltével át lehet majd ugorni őket.

A Google mindezt azzal magyarázta, hogy jobb hirdetési élményeket szeretne kínálni a felhasználóknak, ezért hagyja abba a nem átugorhatók sugárzását. Akit érdekel, az úgyis megnézi a reklámot, akit pedig nem, azt jó eséllyel feleslegesen idegesítik.

Az újításig még több hónapot kell várnunk, 2018-tól száműzik majd az ilyen hirdetéseket. Viszont a jelenlegi tervek szerint a rövidebb, 6 és 20 másodperces hirdetésekből továbbra is lesz átugorhatatlan. Csak remélni tudjuk, hogy a szóban forgó módosítást végül a 20 másodperces reklámokra is kiterjesztik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!