szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Bár nem lett annyira sikeres a Windows 10-be épített Microsoft Edge böngésző, mint amennyire azt Redmondban várták, azért sokan használják. Most egy remek reklámblokkoló is megérkezett ehhez a böngészőhöz.

A felhasználók nagy többségét idegesítik a weboldalak reklámjai, viszont a site-ok megélhetéséhez szükség van ezekre. Nem véletlen, hogy sokan használnak reklámblokkolókat, hogy legalább valami útját állja a hirdetések áradatának.

Az AdGuard is egy ilyen reklámblokkoló, és jelenleg az egyik legnépszerűbb a piacon. Mostantól pedig a Microsoft Edge-et használók is kipróbálhatják, belekerült ugyanis ennek a böngészőnek a támogatása is, így bővítményként letölthető a Windows Store-ból. A letöltésekor hasonlóan kell eljárni, mint a Chrome-bővítmények esetében, azaz engedélyezni kell a használatát.

©

Az AdGuard igazán sokoldalú, letiltja a hirdetéseket, beleértve a videohirdetéseket (a YouTube-nál is), blokkolja az idegesítő felugró (pop-up) ablakokat, a multimédiás hirdetéseket, az interaktív és úszó reklámokat, a bannereket és a szöveges hirdetéseket (a Facebooknál is). Kellemes ráadás, hogy éppen ezek következményeként gyorsabban tölti be a weboldalakat és még a sávszélességgel is spórol.

Az AdGuard telepítése után személyre szabhatjuk a működését, ugyanis opcionális tevékenységeket is engedélyezhetünk. Így a kémprogramok, a hirdető- és tárcsázó-telepítők letiltását, védelmet kérhetünk harmadik fél követő rendszereivel szemben, sőt még a rosszindulatú és adathalász oldalaktól is óvhatjuk magunkat. Ha erős a gépünk, vállalhatjuk, hogy névtelen statisztikai adatokat küldünk az AdGuard által gyanúsnak talált oldalakról. Ugyancsak opcionálisan lehetőségünk van a közösségi oldalak moduljainak szűrésére, így például eltávolíttathatjuk a Like gombokat.

Az AdGuards fejlesztői szorosan együttműködtek a Microsofttal, és más bővítmény-fejlesztőknek is ajánlják ezt, ha az Edge alá is be szeretnék vinni bővítményeiket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy magyar kórházigazgató szerint a koronavírus-fertőzésen átesetteket valószínűleg nem kell beoltani

Egy magyar kórházigazgató szerint a koronavírus-fertőzésen átesetteket valószínűleg nem kell beoltani

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet magyar képviselője szerint még mindig alacsony a klímatudatosság

Az Európai Innovációs és Technológiai Intézet magyar képviselője szerint még mindig alacsony a klímatudatosság

Titkos jelek után vizsgálódtak Leonardo da Vinci alkotásain, mikroélőlényekre bukkantak

Titkos jelek után vizsgálódtak Leonardo da Vinci alkotásain, mikroélőlényekre bukkantak