szerző:
hvg.hu

Ez az ingyenes alkalmazás gyerekjátékká teszi a zeneszerzést, még azoknak is, akiknek semmilyen tapasztalatuk nincs e téren.

Az iPhone-osoknak remek szórakozást garantál az ingyenesen letölthető NOISE alkalmazás, ugyanis a lehető legegyszerűbb módon kínálja a zeneszerzés lehetőségét. Csak egy gyors emailes regisztráció és egy új projekt nevének megadása kell hozzá, majd kezdődhet is a móka.

©

Ezután 7 típusú zenekészítő modul áll rendelkezésünkre, mindegyiken apró négyzetek jelölik az előre betáplált hangokat és alapokat. Alattuk a modulok váltogathatók, felettük pedig a hangok zenei stílusa.

Először érdemes próbálgatni, hogy a hangokból mit tudunk összehozni, majd ha van egy jól összeállt és begyakorolt részünk, akkor érdemes a “Record” lehetőségre kattintani. Ilyenkor jön egy visszaszámlálás, majd élesben adhatjuk elő a zenerészletet. Ezután az adott részlet automatikusan ismétlődik, majd modult lehet váltani és más hangokkal kiegészíteni a zenét.

Az elkészült projektek a noise.fm oldalán meg is oszthatók, így akár egy DJ vagy zeneszerző is felfigyelhet rá.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!