szerző:
hvg.hu

A legfrissebb hírek szerint az Apple 3D-s kamerát pakolna az iPhone 8 elejére. Az önfotózás mellett újszerű játékokhoz is használható technológiával néhány évig egyedülállóak lehetnének a piacon.

Az elmúlt hónapokban jó néhány információ látott már napvilágot arról, milyen is lesz majd az az iPhone 8, amiről az első készülék bemutatásának 10. évfordulóján rántják majd le a leplet. Az eddigi híreket ezen a linken találja, a két (talán) legfontosabbhoz – milyen akkumulátort kap a készülék és mennyibe fog kerülni – pedig most csatlakozott még egy, ami ezúttal a szelfikameráról árul el egy igen fontos újdonságot.

A 9to5Mac a KGI elemzőcégre hivatkozva azt írja, a jubileumi iPhone elülső kamerája infravörös lézer segítségével képes lesz a tér érzékelésére. Ilyen módon a telefon képes lehet az arcfelismerése vagy retinaszkennelésre, sőt, akár 3D-s szelfiket is készíthetünk vele.

Mindez azt is jelentheti, hogy a fizikai Home gomb eltávolítása után az ujjlenyomat helyett valóban az arc letapogatásával lehet majd feloldani az iPhone-t. Ugyanakkor ennél jóval látványosabb dolgokra is lehetne használni a kamerát, a technológia ugyanis lehetővé tenné többek között azt is, hogy egy-egy játékban a főhős karakterére a felhasználó arcát helyezze el a szoftver.

Az Apple-elemző Ming-Chi Kuo szerint ha valóban 3D-s kamera kerül a készülék elejébe, csak idő kérdése, hogy a hátoldalra is azt tegyenek. Ezzel a technológiával pedig egy jó darabig biztosan egyedülálló maradhatnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!