szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több olvasónk is jelezte: gyanús, Google-jelszót követelő üzenetet dobott fel mobilja. Két dolog miatt is lehetne aggódni, de úgy tűnik, ezúttal nem kell.

“Google-fiókjában változás történt. Biztonsága érdekében jelentkezzen be újra.” – ez az üzenet jelent meg az elmúlt órákban sok androidos készüléken és iPhone-on.

Egy ilyen jelzés esetében először arra érdemes gyanakodni, hogy nem is a Google küldte, igazából egy kártékony program próbálja egy megtévesztő értesítéssel és hivatalosnak tűnő felületen ellopni a belépési adatainkat. Jó hír, hogy ezúttal nem erről van szó, ez egy valódi rendszerüzenet.

©

Ha tényleg hivatalos a kérés, még mindig jelenthet rosszat. A Google ugyanis legtöbbször akkor küld ilyen üzenetet, ha az érintett felhasználói fiók környékén gyanús tevékenységet észlelt, például valaki megpróbálta feltörni.

Miután sokak telefonján megjelent a felszólítás, a Google egy hivatalos fórumbejegyzésben nyugtatott meg mindenkit: már vizsgálják az ügyet, de úgy tűnik, hogy nincs baj. A vállalat előzetes közlése szerint nem tömeges adatlopási támadásról van szó, hanem jó eséllyel csak egy rendszerhibáról.

Az viszont így már teljesen biztos, hogy a mobilon felugró felület valódi, nyugodtan megadhatja újból a jelszavát.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nincs megállapodás, keddtől veszélyben a műtétek Szegeden

Nincs megállapodás, keddtől veszélyben a műtétek Szegeden

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

Sorra dőltek meg az európai melegrekordok februárban, és ez igen rossz előjel

Sorra dőltek meg az európai melegrekordok februárban, és ez igen rossz előjel