szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A tech-világ híreinek élén többek között a legendás Nokia 3310-es telefon visszatérése áll. A tavalyi év statisztikái megmagyarázzák e lépés vélhetően helyes voltát.

Feature phone-nak, azaz középkategóriás telefonnak hívják azokat az eszközöket, amelyek ugyan még nem a szó szoros értelmében vett okostelefonok, de azért többet tudnak a legegyszerűbb mobiloknál, interneteléréssel, navigációval, fényképezőgéppel rendelkeznek, sőt esetenként még alkalmazások is letölthetők rájuk.

Okostelefonok ide, okostelefonok oda, a világ a mai napig vevő a feature telefonokra, ezt a tavalyi év adatai is alátámasztják. És bár nem volt túlságosan reflektorfényben a Nokia (eddig), a tavalyi évben mégis 35 millió középkategóriás telefont értékesített, ami tényleg figyelemre méltó szám. Úgy tűnik, még mindig sokan ragaszkodnak a Nokia fizikai gombos készülékeihez.

©

A Samsung amúgy még a Nokiát is felülmúlta: 52,3 millió ilyen telefont értékesített, amúgy összességében 396 millió feature phone talált gazdára 2016-ban. Ami a piaci részesedést illeti, a Samsung birtokolja a legnagyobb, 13,2 százalékos szeletet, őt a Nokia követi (8,9 százalék), majd 7 százalékkal a TCL-Alcatel következik. A maradék 70,9 százalékon egyéb gyártók osztoznak.

Mindezek fényében érdekes lesz majd látni, hogyan reagál a piac a visszatérő 3310-esre, amelyről itt olvashatnak részleteket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott

Kellemetlen meglepetés: iPhone 12-t rendelt, almás joghurtot kapott

Ősszel megírtuk, hogy ez a terv, februárban tényleg egyházi fenntartásba került az egri egyetem

Ősszel megírtuk, hogy ez a terv, februárban tényleg egyházi fenntartásba került az egri egyetem

Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et

Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et