szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Világszerte négy országban láthatnak ma különleges logót a Google kereső főoldalára kattintók. Számunkra persze az itthoni a legérdekesebb.

Ausztráliában és Indiában a 140 évvel ezelőtt ezen a napon, a két ország csapatai között zajlott világelső krikettmeccs miatt látnak ma különleges logót a Google keresőre tévedők.Hollandiában a ma esedékes választások miatt van speciális grafika. Magyarországon pedig az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója miatt tűnt fel különleges logó a Google kereső főoldalán. A Chrome kezdőlapjaként csak egy lejátszás jel szerepel a grafika közepén, klikkelés után viszont máris teljes szépségében lobog a magyar zászló.

Érdekesség, hogy tavaly valamiért nem volt március 15-i logónk, az előtte lévő években viszont mindig készült valamivel a Google. 2015-ben egy címeres logót kaptunk, 2014-ben egy kokárdásat, 2013-ban pedig egy magyar huszárosat. A legötletesebb talán a kokárdás volt – elég jól összehozták belőle a Google feliratot –, de azért a mostani sem rossz, szerintünk kifejezetten elegáns.

További érdekes Google-logókat talál, ha ide kattint. Ha máskor is tudni szeretne róla, hogy miért különleges az aznapi logó, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghackelték Trump hivatalos kampányoldalát

Meghackelték Trump hivatalos kampányoldalát

Koronavírusos gócpont lett Kecskemét a polgármester szerint

Koronavírusos gócpont lett Kecskemét a polgármester szerint

Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés