szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Google térképalkalmazása képes megjegyezni, hol hagytuk az autónkat, ráadásul ha a szimpla odairányítás nem lenne elég, képet is mutathat a helyről.

Aki felejtette már el életében, hogy hová parkolt az autójával – vagy egyszerűen csak eltévedt egy bevásárlóközpont parkolójában –, az pontosan tudja, milyen rossz érzés az autót kutatva bolyongani. A Google fejlesztőinek köszönhetően azonban a jövőben (jó eséllyel) nem lesz ilyen probléma – számolt be róla a The Verge.

A Google Maps alkalmazás béta verziójában ugyanis már feltűnt az az új funkció, ami bárkinek segít visszatalálni az autójához. A jól ismert kék pöttyre (vagyis a tartózkodásunk helyére) kell bökni, majd a felbukkanó adatlaphoz megjegyzést írni (például, hogy az áruház melyik részén hagytuk a kocsit), illetve beállíthatunk egy időzítőt is, hogy mennyi ideig tart majd a parkolás. Ez utóbbi akkor érdekes, ha fizetni kell érte, az app ugyanis figyelmeztetéseket küld majd a felhasználónak, hogy még véletlenül se lépje túl az adott időkeretet.

©

Az új funkció legjobb része azonban, hogy az emlékeztetőhöz fotót is csatolhatunk a parkolás helyszínéről, így később nemcsak szöveges, vizuális segítséget is kapunk majd az autó megtalálásához.

©

A praktikus funkció egyelőre csak az androidos betában tűnt fel – iOS-re nem is érhető el ilyesmi –, de jó esély van rá, hogy élesítéskor az iPhone-okra is bekerül az újdonság. Az iPhone- és iPad-tulajdonosoknak azonban van alternatív lehetőségük is, az Apple Mapsben ugyanis már tavaly óta elérhető ilyesmi.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!