szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vannak olyan esetek, amikor óriási segítség lenne egy közösségnek, ha gyorsan és egyszerűen tudna adományokat gyűjteni. Mostantól erre a Facebook is alkalmas.

Egyelőre csak az Egyesült Államokban lehet használni a Facebook új funkcióját, de már alig várjuk, hogy az egész világon megjelenjen. Ez ugyanis a közösségi oldal eddigi talán leghasznosabb újítása: megjelent rajta az adománygyűjtés lehetősége.

©

Nagyon egyszerűen használható: csak meg kell adni, hogy milyen kategóriában és pontosan mire kellene a pénz, az adománygyűjtő oldalnak adni kell egy nevet, és nem árt pár fotót is csatolni, a szöveges leírás megadása után pedig létre is jön az adományozás lehetősége.

Az adományozóknak csak ki kell választani vagy meg kell adni egy összeget, és egy érintéssel – ahogy azt a Messengerben is megszokhatták a kivételezett országok felhasználói – utalhatják is a pénzt. Megadható az is, hogy mennyi pénzre van szükség, így mindig látszik az adománygyűjtő oldalon, hogy mennyi pénz hiányzik a cél eléréséhez.

Természetesen nem lehet akármire gyűjteni, a Facebook e tekintetben szigorú, egyelőre hat kategóriában lehet ilyen akciót kezdeményezni: természeti katasztrófák károsultjai, oktatással kapcsolatos adományok, orvosi segítség, kezelésre szoruló állatok megmentése, káresetek (pl.: lakástűz, autóbaleset) kezelése, temetés költségeihez való hozzájárulása és az elhunyt szeretteinek támogatása.

Ha értesülni szeretne róla, hogy mikor lehet majd Magyarországon is adományokat gyűjteni a Facebook segítségével, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

Koronavírus-fertőzésben elhunyt a Párbeszéd nyíregyházi képviselője

Koronavírus-fertőzésben elhunyt a Párbeszéd nyíregyházi képviselője

Hiába drágul a Pfizer-vakcina, így is kell az EU-nak

Hiába drágul a Pfizer-vakcina, így is kell az EU-nak