szerző:
hvg.hu

Csepegtetve kapjuk az információkat az év egyik legjobban várt telefonjáról, az iPhone 8-ról. Időnként a korábbiaknak ellentmondó hírek is érkeznek. A mostaniak forrása az Apple egyik beszállítója, a Foxconn, pontosabban annak egyik alkalmazottja.

Az iDrop News egy Foxconn-alkalmazottól szerezte a legújabb információkat az iPhone 8-ról, arról az okostelefonról, amelyet az iPhone 7s és 7s Plus mellett jelentet meg az Apple, a telefon 10 éves jubileuma előtt tisztelegve.

A mostani, egy már valós prototípuson alapuló információk szerint a Touch ID szkenner a korábbi hírekkel ellentétben nem lesz a teljes frontoldalt beborító kijelző alá integrálva, ugyanis ehhez még nem elég kiforrott a technológia. Ehelyett, akárcsak a Samsung Galaxy S8 ujjlenyomat-olvasója, a hátoldalon kap majd helyet. Amennyiben ez valóban így lesz, kérdés, mennyire örülnek majd a máshoz szokott iPhone-felhasználók, hogy a Touch ID használatához fel kell majd venniük a telefont az asztalról.

Mint arról már korábban is hallani lehetett, a hátoldali duplalencsés kamera függőleges helyzetű lesz. Ez az elrendezés jobb mélységélességet kínál, amennyiben az iPhone-t VR vagy AR headsettel használják. A frontoldali kamera is duplalencsés és persze 3D-s lesz.

©

A Foxconn-bennfentes úgy tudja, hogy a korábbiakkal ellentétben, a legutóbbi modellekhez hasonlóan nem üvegből, hanem fémből lesz a telefon hátlapja, legalábbis így van ez a jelenlegi prototípuson. A döntés oka a tartósság, mármint hogy ne legyen gond, ha a hátára esne a telefon. Érdekes, de ez sem az LG G6-nál, sem a Galaxy S8-nál nem jelentett problémát. Az iDrop News arról is beszámolt, hogy az iPhone 8-nak nem teljesen hajlított OLED kijelzője lesz, hanem csak enyhén hajlított 2.5D OLED.

Abban a mostani forrás is megerősíti a korábbi értesüléseket, hogy a telefon iOS 11-et futtat (Sirivel), vezeték nélkül is lehet majd tölteni, az Apple erős A11 chipkészlete dolgozik majd benne, és az „igazi” neve iPhone Edition lesz.

Ha tudni szeretne az új iPhone-nal kapcsolatos minden újdonságról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!