szerző:
hvg.hu

Ideje, hogy a HTC kirukkoljon valami különlegességgel, legalábbis ha vissza akar kapaszkodni a legjobbak közé. Küszöbön álló új telefonja valami egészen egyedit hozhat.

Hónapok óta rebesgetik, hogy áprilisra vagy májusra várható az új HTC-csúcstelefon (a vélhetően rá vonatkozó benchmark is kiszivárgott már). Nos, mostanra megvan a megjelenési dátum: a Twitterre kikerült poszt eloszlatja a kételyeket, május 16-án fogja bemutatni a HTC az új csúcstelefont, a HTC U-t.

Bár a Twitterre felkerült videó igen rövid, annyi azért kiderül belőle, hogy a készülék nagyon vékony lesz, és egy pillanatig egy igazán különleges megoldás is felvillan, az oldalára gyakorolt nyomással lehet előcsalogatni bizonyos funkciókat. Edge Sense az új technológia neve, és a HTC U-ban vetik be először. A fém keretben érzékelők lesznek, és a felhasználók tehát azzal tudnak majd indítani bizonyos funkciókat (például zenelejátszás), hogy gyengéden megnyomják a telefon keretét, illetve hogy csúsztatják rajta a kezüket.

©

Jelenleg annyi sejthető a telefonról, hogy 5,5”-es QHD kijelzővel érkezik, megkapja a Qualcomm legújabb processzorát (Snapdragon 835), modelltől függően 4, illetve 6 GB-nyi lesz a RAM-ja és 64/128 GB a belső tárhely. A hátoldalra 12 MP-es kamera kerül, előre pedig, meglepő módon, egy 16 MP-es modul. 3000 mAh-s akkut kap, és nem lesz rajta fejhallgató-csatlakozó.

Ha máskor is tudni szeretne a legérdekesebb új készülékekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
RMDSZ: Kifizetik a magyar tanítók románóráit

RMDSZ: Kifizetik a magyar tanítók románóráit

Csontfűrésszel és gúnyos vigyorral a kritikus újságírók ellen

Csontfűrésszel és gúnyos vigyorral a kritikus újságírók ellen

Önsorsrontó keretek - Bajnai Gordon 7 pontos elemzése a gazdaságról

Önsorsrontó keretek - Bajnai Gordon 7 pontos elemzése a gazdaságról

Az ukránok többsége már elengedte a Krím félszigetet

Az ukránok többsége már elengedte a Krím félszigetet

Sallói nagyot megy Amerikában

Sallói nagyot megy Amerikában

212 milliós mínuszban a szombathelyi uszoda

212 milliós mínuszban a szombathelyi uszoda