szerző:
hvg.hu

A Bridgestone nemrég kifejlesztette a levegő nélküli gumit, így többé nem lesz szükség pumpára, és a defekt miatt sem kell majd aggódni.

Kevés annál bosszantóbb dolog létezik egy kerékpáros számára, mint amikor induláskor észreveszi, hogy lapos a kerék. A pumpálás ugyan segíthet rajta, de ha az abroncs defektet kapott, akkor nem sokat ér a dolog. A Bridgestone azonban egy olyan abroncsot mutatott be, amivel nyugodtan elfelejthetjük nemcsak a defektet, de a pumpálást is.

©

A cég eredetileg még 2011-ben, katonai járművek számára mutatta be az újfajta gumik prototípusát, amiben levegő helyett strapabíró műanyag gyantát használnak. A Designboom szerint a Bridgestone most az utolsó simításokat végzi a technológia kerékpárokra szabott verzióján.

A fejlesztés legnagyobb előnye, hogy a gumi sosem lesz lapos, így nem kell attól tartani, hogy egy menet közbeni defekt miatt hazáig kell majd tolni a kerékpárt. És az sem jelent gondot, ha nincs nálunk a biciklipumpa, levegő híjján ugyanis lapos sem lesz a kerék.

©

A tervek szerint a Bridgestone 2019-ben dobja majd piacra a szokatlan technológiát használó fejlesztését.

Ha értesülni szeretne az újfajta kerékpárgumik megjelenéséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!