szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A használt videojátékok úgynevezett másodlagos piaca mára több milliárd dolláros üzletté nőtte ki magát. Ezt ismerte fel egy magyar startup, mely létrehozta a használt videojátékok adásvételére és cseréjére biztonságos kereteket kínáló Swappygame nevű online piacteret.

A teljes nemzetközi videojátékos piac értéke 2016-ban megközelítette a 100 milliárd dollárt, 2019-re pedig szakértői előrejelzések szerint elérheti a 120 milliárd dollárt is. Az Entertainment Software Association adatai szerint az egyesült államokbeli háztártatások mintegy kétharmadában legalább egy személy rendszeresen videojátékozik, míg Magyarországon az eNet azt mérte, hogy tíz internetezőből hat hódol ennek a szórakozási módnak.

Erre a hobbira, illetve a játékosokra épít az egyelőre magyar nyelven, hazai felhasználók számára elérhető Swappygame, melynek segítségével bárki egyszerűen eladhat, vehet és csereberélhet használt videojátékokat. A fejlesztők ígérete szerint platform szűri azokat, akik hamisított, vagy kalózjátékokat próbálnak meg értékesíteni.

©

A Swappygame egyik fő előnye, hogy bár a vásárláskor azonnal megterhelik a vásárló bankkártyáját, de az összeget csak abban az esetben írják jóvá az eladó számláján, ha a vásárló visszaigazolta a tétel megérkezését. Tehát az eladó biztos lehet benne, hogy az eladás pillanatától a pénz rendelkezésre áll, illetve a vásárló is nyugodt lehet, hogy a pénzt csak akkor kapja meg az eladó, ha valóban eljuttatta hozzá a játékot.

A használt videojátékok online piactere nemzetközi szinten is egyedülálló, éppen ezért a Rukkola nevű könyvcseréldét is futtató cég célja, hogy külföldiek számára is elérhetővé tegyék a szolgáltatást.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A járvány újabb belobbanására figyelmeztetnek a szennyvízminták

A járvány újabb belobbanására figyelmeztetnek a szennyvízminták

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Nincs ma éjszakai műszak a tatabányai kórház sürgősségijén

Olaszország fehér foltja: Szardínia szigetén feloldják a járványkorlátozások többségét

Olaszország fehér foltja: Szardínia szigetén feloldják a járványkorlátozások többségét