szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbi víruskergetőben az a legjobb, hogy nyugodtan futtathatjuk mellette alapértelmezett víruskeresőnket, nem fognak összeakadni.

A vírusirtók eléggé leterhelik a számítógép erőforrásait, ezért míg egyfelől jó, ha többoldalú a védelem, másfelől a saját dolgunkat nehezítjük meg, ha több víruskereső is van a gépünkön. Szerencsére az XVirus nevű, innen letölthető ingyenes anti-malware program alig használ erőforrást, így nyugodtan telepíthetjük, de közben nem kell attól tartanunk, hogy nagyon befolyásolja PC-nk teljesítményét.

A programmal átfésültethetjük jó alaposan a teljes rendszert, de gyorsabb szkennelésre is van lehetőség. Nemcsak a malware-eket, illetve a ransomware-eket veszi észre, hanem még az adware-eket is eltávolítja. A valós idejű védelmet is kínáló programnak fehérlistát is adhatunk, ha valamelyik riasztását false pozitívnak tartanánk.

©

Számos jellemzőt tetszés szerint állíthatunk rajta, így például elindíttathatjuk automatikusan a Windows rendszerrel, vagy például auto módba helyezhetjük, amikor saját maga dönt a megtalált fenyegetések sorsáról. Beállíthatunk automata karanténba tételt, illetve megadhatjuk, mennyi időnként ellenőrizze a rendszert.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyurcsány volt kabinetfőnöke végleg otthagyta pálinkacégét

Gyurcsány volt kabinetfőnöke végleg otthagyta pálinkacégét

Joe Biden szerint a gazdasági növekedés önmagában kevés, hogy kilábaljon az USA recesszióból

Joe Biden szerint a gazdasági növekedés önmagában kevés, hogy kilábaljon az USA recesszióból

Zavargásokra számít a Walmart, ezért eldugja a fegyvereket

Zavargásokra számít a Walmart, ezért eldugja a fegyvereket