szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Repesz vitte le a manchesteri Lisa Bridgett ujját az egy hete történt robbantásos merényletben, a nő azonban a telefonjának köszönhetően életben maradt.

Óriási szerencséje volt annak a 45 éves brit nőnek, aki egy héttel ezelőtt, a manchesteri terrortámadás idején meglehetősen közel állt a robbantó Salman Abedihez, mégis sikerült túlélnie a merényletet. Az Apple Insider beszámolója szerint Lisa Bridgett férje úgy látja, a nő életét az mentette meg, hogy épp telefonált a robbantás pillanatában.

A férfi két megrázó képelt közölt a Facebookon, amin a véres, összetörött iPhone 6s látható. A beszámoló szerint a robbantás repeszei a nőt több helyen is megsebesítették, a legveszélyesebbet azonban a telefon „védte ki”. A nő egyik ujját leszakította, ám az iPhone nemcsak lelassította, de el is térítette a repeszt, így az nem a fejét, „csak” az arcát és az orrát sebesítette meg. Ellenkező esetben valószínűleg nem élte volna túl a robbantást.

©

A nő valószínűleg szó szerint az Apple-nek köszönheti az életét, illetve annak, hogy az iPhone 6 után az iPhone 6s-t és 6s Plust (valamint az Apple Watch Sportot és az iPhone 7-et is) erősebb, 7000-es sorozatszámú alumíniumból készítették. Az iPhone 6 esetében ugyanis kiderült, egy közepes erőbehatástól (például, ha valaki a farzsebében felejti és ráül) nagyon könnyen hajlik a készülék. Lisa Bridgett telefonja pedig már az erősebb alumíniumból készült.

A nőnek az arc- és ujjsérülése mellett a bokája is eltörött és számos zúzódása is volt. A férj szerint a felesége ennek ellenére már jól van, és szerencsésnek érzi magát, hogy életben maradt.

©

Nem ez az első alkalom, hogy egy Apple-termék életet ment: az év elején egy MacBook Pro mentette meg egy ember életét. Akkor egy ámokfutó Amerikában, a floridai nemzetközi repülőtéren kezdett el lövöldözni, ezzel öt embert megölt, nyolcat pedig megsebesített.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem lesznek misék a fővárosi templomokban

Nem lesznek misék a fővárosi templomokban

Sírni kezdtek a Haas szerelői, amikor megtudták, hogy Schumacher fia csatlakozik hozzájuk

Sírni kezdtek a Haas szerelői, amikor megtudták, hogy Schumacher fia csatlakozik hozzájuk

Piacra dobják az összecsomagolható kis hidroplánt

Piacra dobják az összecsomagolható kis hidroplánt