szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A fúzió mellett döntött a hazai digitális dizájn két meghatározó szereplője, az fps webügynökség és a Virgo Creative. Azt mondják, ezzel próbálják megoldani a hazai digitális ipar egyik nagy problémáját: kevés olyan ügynökség van ugyanis, amely a minőségi dizájn iránti keresletet nem csak évente kétszer, hanem nagy volumenben és hosszú távon is ki tudná szolgálni.

A két ügynökség szakemberei szerint az elmúlt évek tanulsága az, hogy jól használható és szerethető digitális termékeket vár a világ, a felhasználók hozzáadott értéket és hasznosságot keresnek, legfőképpen pedig azt, hogy ne idegesítse fel őket a saját mobiljuk. Egy ilyen termék alapkövetelménye, hogy észrevétlenül tegye könnyebbé az életet. Bankolás, oktatás, egészségügy, sport, utazás, számlázás, vásárlás, a lista a végtelenségig bővíthető – vélik. A piac tehát adott, egyre több a digitálisan érett ügyfél, a kereslet pedig folyamatosan nő.

A szakemberek szerint a probléma eddig ott volt, hogy ilyen termékeket nehéz létrehozni. Nem arról van szó, hogy ne lennének jó szakemberek, vagy az ügynökségek ne akarnának nagyon magas minőségen szolgáltatni, és olyan termékeket létrehozni, amire büszkék lehetnek. Hanem arról, hogy kevés olyan “full stack” (teljes körű) digitális csomagokat szolgáltató ügynökség van Magyarországon, ami hosszú távon is biztosítani tudná a hazai piac–nagy volumen–magas minőség hármasát, így a legtöbben ebből a közmondásnak megfelelően csupán kettőt választottak.

Az fps webügynökség és a Virgo Creative ezért a fúzió mellett döntött, így létrehozván  "Magyarország egyik legnagyobb lélekszámú egy háztartásban megtalálható dizájnerpopulációját".

Az új, közös cég fps ügynökség néven működik tovább; ezután is webes, mobilos és IoT-fejlesztéssel foglalkoznak majd. Az 50-50 százalékos erőbevitellel egyesülő vállalatok célja közlésük szerint a piacvezető pozíció.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghan Markle és Harry herceg elárulta a második gyereke nemét

Meghan Markle és Harry herceg elárulta a második gyereke nemét

Tavaly nyár óta nem volt ennyire kevés áldozata a koronavírusnak az Egyesült Királyságban

Tavaly nyár óta nem volt ennyire kevés áldozata a koronavírusnak az Egyesült Királyságban

Már 639 milliárdot költött „menekültválságra” a kormány, pedig évek óta alig érkeznek menedékkérők

Már 639 milliárdot költött „menekültválságra” a kormány, pedig évek óta alig érkeznek menedékkérők