szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy hackercsoport magára vállalta a hétfőn többek számára teljesen használhatatlanná vált, de még kedden is akadozó Skype támadását. Azt mondják, miattuk volt gond a szolgáltatással.

Világszerte olyan komoly gondok alakultak ki hétfőn a Sykpe szolgáltatásával, hogy a Microsoftnak csak kedd estére sikerült teljesen úrrá lenni a helyzeten. A vállalat ugyan még nem közölte a probléma okát, a CyberTeam hackercsoport már bejelentkezett: azt mondják, ők lőtték le a Skype-ot.

A hackerek twitteres bejegyzése szerint a skype-os szolgáltatáskiesést túlterheléses (DDoS) támadás okozta. Ez azt jelenti, hogy a klasszikus értelemben nem törték fel a szolgáltatás szervereit, hanem – például vírussal megfertőzött gépeket is felhasználva – olyan sok lekérdezést indítottak a kiszolgáló felé, hogy az egyszerre nem tudott ennyi kéréssel megbirkózni.

©

A CyberTeam a skype-os támadás apropóján közzétett grafikájával azt ígéri: a következő áldozat a Steam játékszolgáltatás lesz.

Ha tudni szeretne a fejleményekről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ónos esőre figyelmeztetnek az ország nagy részén

Ónos esőre figyelmeztetnek az ország nagy részén

Még Trump igazságügyi minisztere szerint sem történt tömeges csalás az elnökválasztáson

Még Trump igazságügyi minisztere szerint sem történt tömeges csalás az elnökválasztáson

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól

Kompresszor és V8: 550 lóerős divatterepjáró a Jaguartól