szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az elmúlt években jó néhányszor faggatták már Zuckerberget arról, szerinte mi is a Facebook igazi küldetése. Akkor rendre azt válaszolta, hogy a közösségi oldal lényege, hogy segítsen a világot még nyitottabb hellyé tenni. A Facebook atyja szerint azonban itt az ideje annak, hogy egy újfajta irányvonalat jelöljenek ki.

“A Facebook küldetése a jövőben az lesz, hogy a felhasználóknak lehetőséget adjunk a saját közösségek felépítésére, és közelebb hozzuk egymáshoz az embereket” – jelentette ki csütörtökön Mark Zuckerberg a legnagyobb Facebook-csoportok kezelőinek tartott eseményen. Beszédében hangsúlyozta, a cél, hogy 1 milliárd embernek segítsenek közösségre találni az oldalon. Jelenleg 100 millió felhasználó tagja valamilyen csoportnak.

A most megfogalmazott küldetés zanzáját a Facebook új mottójának is, az alapító meg is változtatta erre saját bemutatkozását: közelebb hozni egymáshoz az embereket, a világot.

©

Az új irányvonal ötlete nem most vetődött fel először. Miután az amerikai elnökválasztás miatt több támadás érte a Facebookot azért, mert a felhasználók szerint nem tett semmit az álhírek kiszűréséért, Zuckerberg egy 6000 szavas esszében többek között arról is írt, hogy nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az online közösségépítésre. A dolog nem maradt annyiban, május végén, a Harvardon tartott avatási beszédében szintén beszélt a közösségek építéséről.

Ezzel összefüggésben a Facebook fejlesztői készítettek néhány eszközt, amivel a csoportok kezelői a jövőben nagyobb lehetőséget kapnak a csoport elemzésére, valamint arra is, hogy kiszűrjék a másokat zavaró felhasználókat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud

Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud

Bodrogi Gyula Törőcsik Mari haláláról: Ez a pillanat a gondolkodásra jó, beszédre nem

Bodrogi Gyula Törőcsik Mari haláláról: Ez a pillanat a gondolkodásra jó, beszédre nem

Horror összegeket fizet a kormány a több ezer nem használt lélegeztetőgép tárolására

Horror összegeket fizet a kormány a több ezer nem használt lélegeztetőgép tárolására