szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy rég várt jellemző debütálását valószínűsítik a jövő évben megjelenő Galaxy Note 9-ben.

Egyre többet hallani arról, hogy az okostelefon-gyártók olyan ujjlenyomat-olvasókkal kísérleteznek, amelyek be lennének építve a kijelzőbe. Korábban sokan úgy gondolták, hogy a Galaxy S8-aknál vagy legalábbis a Galaxy Note 8-nál jelentheti be az újdonságot a Samsung, de úgy tűnik, egyelőre még nem tudta ezt megoldani.

A KGI neves elemzője, Ming-Chi Kuo szerint ez a funkció legkorábban a Galaxy Note 9-ben fog megjelenni, azaz még legalább egy évet várnunk kell rá. A szakember egyébként jól ismert pontos jövendöléseiről, bár elsősorban az Apple és nem a Samsung termékeire összpontosít. A Samsung már a Galaxy S8-nál üveg alá tette az ujjlenyomat-olvasót (aminek az elhelyezése amúgy nem váltott ki egyöntetű lelkesedést), de a kijelző alá tenni azt, egyelőre még senkinek sem sikerült. Pedig ha ez megvalósulna, az sok lehetőséget nyithatna meg a gyártók előtt.

©

Kuo szerint a Samsung már eldöntötte, hogy nem változtat az ujjlenyomat-olvasón a Galaxy Note 8-nál, viszont a Note 9-nél már valószínűleg az új megoldást mutatja be. Kuo azt is megszellőztette, hogy a dél-koreai óriás lecseréli biometrikus szkenner partnerét, a Synapticsot egy Egis nevű cégre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!