szerző:
hvg.hu

Teljesen egyértelművé vált, hogy a Facebook azt szeretné elérni, hogy amit eddig a YouTube-ra töltöttek fel, azt mostantól a közösségi oldalra tegyék – ezt egy új videós felület bizonyítja, amelynek fontosabb lehetőségei nagyon ismerősek valahonnan, és még fel is vannak turbózva.

Néhány szerencsés amerikai felhasználónál kapcsolta be a Facebook a “Watch” felületet, amely számítógépen és mobil alkalmazáson is elérhető, és lényegében a közösségi oldal saját YouTube-jának felel meg.

Ez a lépés egyébként várható volt, hiszen két fontos hírt már megírtunk az ügyben: egyrészt a Facebook is belengette, hogy a YouTube-on kereshetőhöz hasonló fizetést garantál a vloggereknek, ráadásul vélhetően nagyobb eléréssel, majd a bizalmukat is elnyerte azzal, hogy megoldotta a videók jogtalan felhasználásának blokkolását.

©

Innentől kezdve már csak egy új, YouTube-szerű felület hiányzott, ez lesz a Watch, amely sikeres tesztelés esetén várhatóan minden felhasználónál megjelenik majd.

Élő és felvett műsorokat lehet itt nézni, profi és amatőr tartalomgyártóktól egyaránt, fel is lehet iratkozni a csatornájukra, hogy ne maradjunk le az új videókról, amelyeket természetesen kommentelni és lájkolni is lehet. Ismerős, ugye?

Mindezt a Facebook saját lehetőségeivel is felturbózza, olyan apróságokkal, amelyekre a YouTube nem képes. Így például azokat a videókat ajánlja, amelyek az ismerettségi körünkben (is) népszerűek.

Természetesen az Egyesült Államokban népszerűnek számító vloggereket is megnyert magának a Facebook, hogy a Watchra exkluzív videókat gyártsanak. Sőt, TV-ként is funkciónál, az amerikai baseball-liga mérkőzései már itt is élőben nézhetők. További hasonló exkluzív megállapodásokra lehet számítani, már csak azért is, mert van miből kifizetni a (YouTube-)sztárokat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Tüzérségi eszköz került elő az Ínség-sziklánál

Tüzérségi eszköz került elő az Ínség-sziklánál

Időutazás: ilyenek voltak az autóreklámok 1956-ban

Időutazás: ilyenek voltak az autóreklámok 1956-ban

Felejtse el a kávét és a csokit...vagy szurkoljon nagyon-nagyon a tudománynak

Felejtse el a kávét és a csokit...vagy szurkoljon nagyon-nagyon a tudománynak

Az új cseh külügyminiszternek nagyon nem tetszik Orbán rendszere

Az új cseh külügyminiszternek nagyon nem tetszik Orbán rendszere

Meghalt a férfi, aki szabotálta Hitler atomterveit

Meghalt a férfi, aki szabotálta Hitler atomterveit

A pénz mellé elismerést és feladatot is kaptak magyar tudósok, Brüsszeltől

A pénz mellé elismerést és feladatot is kaptak magyar tudósok, Brüsszeltől