szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Valós idejű kódszerkesztőt ad a Microsoft a Skype-hoz, hogy jobban fel lehessen mérni egy álláskereső jártasságát.

Skype Interviews névre hallgat a Microsoft Skype-os újdonsága, és lehetővé teszi az állásra jelentkezők programozási tudásának egyszerű tesztelését. A videohívás mellett ugyanis egy valós idejű kódszerkesztő jelenik meg, így azonmód felmérhető a jelentkező jártassága.

Jelenleg az ilyesfajta interjúknál két külön appra van szükség, kell egy a híváshoz és van az elkülönített kódszerkesztő. Vannak persze appok, amelyek már megoldják ezt a feladatot, de – írja a TechCrunch – ezek messze nem olyan elterjedtek az üzleti életben, mint a Skype.

©

A Skype Interviews használatához nincs szükség semmiféle app vagy bővítmény telepítésére, közvetlenül futtatható a Microsoft Edge-ből vagy a Chrome-ból (32-es verziótól felfele). Bárki kipróbálhatja, még bejelentkezni sem kell. A Skype Interviews használatához csak meg kell nyomni a Start interview gombot, majd a megjelenő linket el kell küldeni a másik résztvevőnek. Az interjú során egyetlen kattintással lehet nyelvet váltani.

Az új szolgáltatás egyelőre technikai preview fázisában van (még csak a Skype böngészős változatánál használható), és a Skype csapata reméli, hogy minél több visszajelzést kapnak, hogy ha kell, tudjanak javítani.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

A bajorok megoldották: itt az autós karácsonyi vásár

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük

Aegon: Csak a név változik, az ügyfeleknek nincs teendőjük

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi

Eljönnek a magyarok gyerekeiért – fenyegetőzött Beregszászon egy maszkos férfi