szerző:
hvg.hu

Az Apple szeptember 12-én mutatja be az iPhone 8 és 8 Plus készülékeket, ami mellé érkezik majd egy jubileumi csúcsmobil is. Úgy tűnik, most ez utóbbinak is kiderült a neve.

Az elmúlt hetekben/hónapokban számos információ szivárgott ki arról, milyenek lesznek majd a szeptemberben érkező, jubileumi iPhone-ok. Néhány napja a telefon tárhelyéről és áráról derültek ki információk, korábban pedig egy röntgensugár leplezte le a készüléket. Volt már találgatás a telefon nevét illetően is, most ismét ennek kapcsán kapott szárnyra egy (meglehetősen komolynak tűnő) hír.

Az írországi programozó, Steven Troughton Smith a legújabb iOS-ben bukkant rá arra a néhány sorra, amelyek elárulták, milyen névvel érkeznek az idei iPhone-ok. Ezek szerint lesz majd egy iPhone 8 és egy iPhone 8 Plus is, ami eddig nem túl meglepő, emellett azonban a jubileumi mobil értelemszerűen nem az iPhone 8, de még csak nem is a korábban felmerült iPhone Edition, hanem az iPhone X nevet kapja meg.

A 9to5Mac beszámolója szerint az iPhone 8 és 8 Plus LCD kijelzőt kapnak majd, az iPhone X-et viszont egy szinte keret nélküli OLED-kijelzővel látják el. A telefont az ujjlenyomat-olvasó helyett az arcfelismerő szoftver segítségével lehet majd feloldani, emellett pedig a készülék felismeri majd, ha a tulajdonosa épp a kijelzőt nézi, így automatikusan némítja a beérkező értesítéseket.

Az Apple bejelentéséig már nem kell sokat aludni, egész pontosan csak egyet: a cég szeptember 12-én rántja le a leplet az új iPhone-okról. Nem mellesleg pedig egy új Apple Watch okosóra is lesz még a tarsolyban.

Ha értesülni szeretne a bejelentés részleteiről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!