szerző:
hvg.hu

Mindenki szereti, ha lájkolják a képét, és ez különösen igaz a Tinderre, hiszen ott az ismerkedés a tét. Az alábbi eszközzel automatikuson oszthatjuk tetszésünk kifejezését, közelebb hozva magunkat a találkozás lehetőségéhez – persze kevésbé szűrve a potenciális jelölteket.

Könnyebb lesz megtalálni az igazit, ha csak úgy szórjuk tetszésünk jelét, azaz a jobbra söprést a Tinderen, de azért közben az ujjunkat is kíméljük – gondolhatták az amúgy szellemes elnevezésű Tinda Finger ötletgazdái. Jelenleg mind a Kickstarteren, mind az Indieogogón futtatják kampányukat, hogy lássák az érdeklődést e meglehetősen fura szerkezet iránt.

A Tinderen ismerkedőknek szánt eszközt az iPhone-ok és az androidos telefonok töltőportjára kell csatlakoztatni, és a műanyagujj végén lévő kiegészítő őrült tempóba kezdi jobbra húzni a képeket. Ez a tempó óránként akár 6000 söprésre is lehetőséget kínál – hát ezt tényleg nehéz volna utána csinálni. S minthogy ez jobb oldalra történik (balra egyáltalán nem lehet söpörni vele), csak úgy sorjáznak a lájkok, feltéve persze, hogy a tinderező a fizetős verziót, azaz a korlátlan lájkolások lehetőségét használja. És így a szó szoros értelmében karba tett kézzel várhatja a „matchot”.

©

A Tinda Finger kékben és rózsaszínűben lesz majd kapható az év vége felé (a korai támogatóknak mindössze 6 dollárt, azaz 1500 forintot kell fizetni érte), és minden jobb söpréses appal kompatibilis. A fejlesztői szerint remek karácsonyi ajándékról van szó, bár az eddig befolyt összeget elnézve, a netezők még vagy nem tudnak róla, vagy nem igazán értékelik az ötletet.

A Tinderen nagyjából 32 millió felhasználó található, így ha valaki azt az őrült ötletet venné a fejébe, hogy válogatás nélkül mindenkit lájkol, akkor több mint 200 napig kellene folyamatosan használnia a Tinda Fingert.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!