szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kifejezetten az Erste Bank ügyfelei ellen zajlik az az adathalász támadás, mellyel kapcsolatban figyelmeztetést adott ki a pénzintézet.

“Információink alapján fennáll a veszélye egy olyan új adathalász tevékenységnek, amely célzottan az Erste Bank ügyfeleire irányul. Kérjük, ne nyisson meg semmilyen ismeretlen feladójú sms-ben található linket” – figyelmezteti ügyfeleit az Erste. Jelenlegi tapasztalataik alapján a tevékenység elsősorban androidos készülékek használóira jelenthet veszélyt, ám nem kizárt, hogy más platformokon is megjelenik.

A pénzintézet tájékoztatása szerint semmilyen célból nem kérnek be sem e-mail-ben, sem sms-ben ügyféladatokat. A vállalat arra kéri ügyfeleit, hogy mobilos bankolásuk során az Erste Bank hivatalos alkalmazásait használják az ügyfelek: az Erste MobilBank, az Erste MobilePay és Sorszámhúzó appot.

A bank azt javasolja, hogy a nagyobb biztonság érdekében minden ügyfél győződjön meg róla, hogy a "Biztonság\Alkalmazások telepítése ismeretlen forrásból" opció ki van kapcsolva a készüléken, emellett vírusvédelmi alkalmazás telepítését is szorgalmazzák.

Aki gyanús tevékenységet tapasztalt, vagy valamiért úgy érzi, hogy netbankos fiókja adathalász tevékenység áldozatává vált, haladéktalanul jelezze ezt az [email protected] címen vagy az Erste TeleBank vonalán a +36 1 298 0222 telefonszámon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Német képviselők megírták Navalnijnek, hogy szerintük célzottan kínozzák őt

Német képviselők megírták Navalnijnek, hogy szerintük célzottan kínozzák őt

Reagált a kormány Fekete-Győr felhívására, amiben közös videózásra hívta Orbánt

Reagált a kormány Fekete-Győr felhívására, amiben közös videózásra hívta Orbánt

Tízen ünnepeltek meg egy születésnapot, mindenki elkapta a koronavírust és ketten meghaltak

Tízen ünnepeltek meg egy születésnapot, mindenki elkapta a koronavírust és ketten meghaltak