szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bitdefender ingyenes programja segít pontosan meghatározni, hogy milyen zsarolóvírus támadta meg a számítógépet, sőt még a visszafejtéshez szükséges eszközt is letölti.

Egyre-másra érkeznek a hírek a különféle zsarolóvírusokról (nálunk is jó pár cikket olvashattak ezek támadásairól), úgy tűnik, sosem lesz ennek vége. És az sem túl biztató, hogy 2015 óta 750 százalékkal nőtt meg a ransomware-családok száma. Ideje volt tenni ellenük valamit, és a Bitdefender új eszköze reményt keltő.

A Bitdefender Ransomware Recognition Tool egy ingyenes szoftver, amelyik elemzi a ransomware-t és a titkosított fájlmintákat, hogy megállapítsa, hogy milyen család tagja és azon belül milyen alverzójú a támadó, és amennyiben van gyógyír, azt eljuttatja a felhasználóhoz.

A Bitdefender azt szeretné, ha a pórul járt számítógépezők visszaszerezhetnék fájljaikat anélkül, hogy ezért fizetniük kellene, megpróbálva így minimalizálni a hackerek nyereségét. Arra is figyeltek, hogy a felhasználóknak minél egyszerűbb legyen a dolguk, ha az ingyenes programot használják. További segédprogramok kiadását is tervezik annak érdekében, hogy lefedjenek minden potenciálisan visszafejthető fertőzést.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje

Pozitív lett a portugál pénzügyminiszter tesztje

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?

Kiket és hogyan akar legközelebb beoltatni Orbán Viktor?