szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Microsoft új generációs mobil operációs rendszere már régóta gyengélkedett. Egy grafikon egyértelműen mutatja, miért is nem gyógyítgatják tovább.

Amióta kiderült, hogy maga Bill Gates is androidos telefont használ, nem túl sok reményt fűzhettünk már ahhoz, hogy a Microsoft tovább próbálkozik a kétezres évek elején Windows Mobile-ként sikeres, 2010-ben Windows Phone-ként szakmailag korrekt, piacilag sikertelen reformáción átesett, és azóta lényegében térnyerésre nem képes rendszerének erősítgetésével. A napokban aztán teljesen egyértelműen bevallották: az út szélén hagyják a windowsos telefonokat.

Ezzel kapcsolatban másfél éve mutattunk már egy lesújtó ábrát, és most, a korszak teljesen hivatalos lezárultakor íme még egy. A NetMarketShare adai láthatók rajta arról, hogy mikor milyen részesedést sikerült elérnie az Android és iOS által dominált okostelefonos piacon a Windows 10 Mobile oprendszernek.

©

Hát így.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban

Szabadalmat sértett a Lidl Spanyolországban

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Keményebben kellene fellépni Moszkva ellen a lengyel elnök szerint

Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért

Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért