szerző:
hvg.hu

A Telltale fejlesztői a 2016 decemberében meggyilkolt törökországi orosz nagykövetről, Andrej Karlovról készült fotót is betették a játék egyik részébe. A felhasználók felháborodtak, a Telltale bocsánatot kért és lépett az ügyben.

Óriási hibát vétettek a Telltale fejlesztői, amikor a Batman: The Enemy Within nemrég megjelent harmadik részében egy olyan kép is feltűnt, aminek nagyon nem lett volna szabad. Az epizódban a meggyilkolt orosz diplomatáról, Andrej Karlovról is látni lehetett egy felvételt.

Oroszország törökországi nagykövetét 2016 decemberében, egy kiállítás megnyitóján lőtték le Ankarában. A BBC beszámolója szerint a Telltale azóta már bocsánatot kért és intézkedett, a játékból pedig kikerült az ominózus felvétel.

A jelenetről készlüt képernyőképet egy YouTube-vlogger Bro Team Pill tette közzé először, ami pillanatok alatt elterjedt a neten.

A felhasználók a felvétel láttán felháborodtak, és tiszteletlennek, ízléstelennek és kegyeletsértőnek titulálták a játék készítőit. A cég eközben jelezte, belső vizsgálatot folytatnak, hogy kiderüljön, ki mulasztott a kép megjelenésekor.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!