szerző:
hvg.hu

A Bayern München labdarúgócsapata az európai sportklubok közül elsőként használja a kiterjesztett valóságot mobilalkalmazásán. Szelfikre és vicces fotókra is megfelelő, iPhone-on már ki is lehet próbálni.

A technológiai szakértők a kiterjesztett valóságot egyenesen az okostelefonok utáni nagy dobásnak nevezik, felhasználásáról több cikkben is beszámoltunk már. Csak néhány példa: az égen is lehet vele reklámot elhelyezni, valóra lehet váltani a Star Wars-rajongók álmát, az IKEA katalógusából pedig virtuálisan a lakásában is kipróbálhatja, hogyan nézne ki otthonában a kiszemelt termék. Természetesen a profi sportban is jelennek meg erre épített megoldások, de eddig csak az amerikai ligákban használták. Most viszont a Bayern München labdarúgócsapata az európai sportklubok közül elsőként használja a kiterjesztett valóságot mobilalkalmazásán.

Az iPhone-os appon – csak iOS 11 operációs rendszerrel és legalább A9-es chipkészlettel működik – ehhez a jobb alsó sarokban elérhető menüt kell megnyitni, majd az „AR Arena” funkcióra kattintani, és ezután kiválasztani, hogy Manuel Neuerrel vagy Arjen Robbennel fotózkodnánk. Ezen felül még mezt is lehet választani nekik.

Ezután készülhet szelfi is, vagy csak sima fotó, amellyel a környezetünkbe csöppen a két említett világklasszis, mondjuk velünk várhatja a metrót, vagy ott figyelhet ránk a munkahelyen, hogy csak pár már létező példát említsünk – mutatjuk is ezeket.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!