szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Új kedvencekre is találhat a Facebookon, ha kipróbálja az alternatív hírfolyamot. A közösségi oldal olyan tartalmainak felfedezésére szolgál, amelyeket – eddig – nem ismert, pedig tetszhet önnek.

A Facebook még márciusban kezdett mobil alkalmazásán tesztelni egy rakéta gombbal jelölt alternatív üzenőfalat, amelyen nem ismerősök vagy az általunk lájkolt oldalak tartalmai jelentek meg, hanem olyan oldalaké, amelyek jó eséllyel tetszhetnek nekünk. Most számítógépen világszerte megjelent ez a lehetőség.

A “Felfedező hírfolyam” nevet kapta, amit a Facebook bal oldali sávjában a “Felfedezés” szekcióban lehet megtalálni, ha a “Továbbiak” lehetőséget választja, majd az új hírfolyam jelzésére kattint, amit itt is egy rakéta ikon jelez.

©

Ezután sorra jelennek meg az általunk még nem lájkolt oldalak tartalmai, és ha valamelyik oldalt gyorsan lájkolná is, a jobb szélen megjelenő ikonra kattintva meg is teheti.

©

Algoritmus dönti el, hogy mi jelenik meg ezen az új üzenőfalon, de alapvetően olyan tartalmakat kapunk, amiről a Facebook úgy gondolja, hogy érdekelhet bennünket. Ezt elsősorban a már általunk követett oldalak tematikája, valamint az arra adott reakciók alapján számítja ki, de olyan tartalmak is megjelennek az alternatív üzenőfalon, amelyek az ismerőseink körében népszerűek – például egy videó, amit sok barátunk megnézett.

Egyes esetekben a Facebook is jelzi, hogy az adott tartalmat miért ajánlotta, így például azt is mutatja, ha kedvenc oldalaink lájkolói köréiben népszerű tartalmat mutat.

©
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Majdnem elgázolt két embert egy autós az Alkotás úton – videó

Majdnem elgázolt két embert egy autós az Alkotás úton – videó

A pusztuló élőhelyű állatok könnyebben terjesztenek veszélyes fertőzéseket

A pusztuló élőhelyű állatok könnyebben terjesztenek veszélyes fertőzéseket

Holland kutatók: A BCG-oltás igenis jó lehet a koronavírus ellen

Holland kutatók: A BCG-oltás igenis jó lehet a koronavírus ellen