szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook ezentúl nemcsak az általunk követett oldalak esetében próbálja meg kitalálni, milyen tartalom érdekelhet bennünket. Jön az alternatív hírfolyam.

Úgy tűnik, komoly átalakításba kezdett a Facebook mobilos fronton. Először csak a Messenger újdonságai érkeztek meg, majd a napokban bejelentették, a Facebook app is kap két újdonságot. És ezzel még nincs vége, máris folyik egy újabb funkció tesztelése – számolt be róla a Techcrunch.

©

Az újdonság többeknél megjelent már, egy rakéta alakú ikon formájában. Arra bökve egy másik, alternatív üzenőfal jelenik meg, melyen ismerősink bejegyzései helyett elsősorban az általunk még nem követett hír- és márkaoldalak tartalmai lesznek láthatók.

Hogy mi jelenjen meg, azt az algoritmus dönti majd el, de alapvetően olyan tartalmakat kaphatunk, amiről a Facebook úgy gondolja, hogy érdekelhet bennünket. Ezt elsősorban a már követett oldalak tematikája, valamint az arra adott reakciók alapján számítja ki, de olyan tartalmat is láthatunk majd az alternatív üzenőfalon, ami az ismerőseink körében népszerű – például egy videó, amit sok barátunk megnézett.

A hónap elején az androidos felhasználók egy része már láthatott hasonló fejlesztést, akkor nem egy rakéta ikon jelent meg, hanem egy Explore feliratú gomb. A mostani fejlesztést viszont már iOS-en és Androidon is tesztelik. Hogy mikor élesedhet mindenkinél az új funkció, azt egyelőre nem lehet tudni.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamarosan felszínre kerülhet a 74 éve lezuhant, gleccserbe szorult repülő

Hamarosan felszínre kerülhet a 74 éve lezuhant, gleccserbe szorult repülő

„Az, ami igazán szép, még előttem van, nem mögöttem” – SZFE-advent a hvg.hu-n

„Az, ami igazán szép, még előttem van, nem mögöttem” – SZFE-advent a hvg.hu-n

Tigris támadt egy idős nőre Floridában

Tigris támadt egy idős nőre Floridában