szerző:
hvg.hu

Emlékszik az Eredet című filmből a jelenetre, amikor Leonardo DiCapriót lenyűgözik Párizs tükrözésével? Nost, ezt csinálták meg egy gyönyörű drónvideóval is Dél-Koreában, az eredmény pedig nagyon látványos lett.

Az utóbbi években rengeteg drónvideót osztanak meg, egyre nehezebb kitűnni a szebbnél szebb felvételek között. Persze olykor sikerül: Izlandról és Norvégiáról olyan drónvideók készültek, hogy megnézésük után legszívesebben oda költözne az ember, Dél-Afrikában pedig egy olyan összeállítást hoztak össze, ami az Oroszlánkirály című film nyitó jelenetére emlékeztet. A mostanság leginkább felkapott drónvideó készítőjét is egy híres film, az Eredet ihlette meg.

Ha látta a filmet, vélhetően emlékszik arra a jelenetre, amikor a főszereplő Leonardo DiCapriót Párizs tükrözésével nyűgözik le. Itt is ilyesmi történik: Dél-Koreában egy DJI Inspire drónnal készültek már eleve látványos felvételek, majd ezeket tükrözték, illetve pár kameramozgással is feldobták. Elég menő lett, íme.

Ugyanilyen drónt küldtek be korábban két szibériai tigrishez, az eredmény érdekes lett, ide kattintva megnézheti.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!