szerző:
hvg.hu

Zseniális az ötlet, és a videók alapján a megvalósítás is: egyszerű eszközzel turbózták fel a strapabíró papírból hajtogatott repülőgépet, amit mobillal a kertben, a parkban, az irodában vagy a lakásban is lehet irányítani, sőt, trükkökre is képes a levegőben. 10 ezer forintért remek választás lehet karácsonyra.

A drónok minden gyereket ámulatba ejtenek, de mivel drága mulatság, jó eséllyel nem kapnak a szülőktől. Van viszont a drónoknál menőbb és olcsóbb ajándéktippünk: a mobillal irányítható papírrepülő. Ezt az egyszerű ötletet tényleg megvalósították, és a feltaláló dollármilliomos is lehet belőle, ugyanis az Indiegogo közösségi finanszírozó oldalon egyetlen hét alatt több mint 1,7 millió dollárnyi előrendelés érkezett a termékre. A szállítást világszerte karácsonyig ígérik, és a legolcsóbb ajánlat Magyarországra szállítással együtt 37 dollár, vagyis körülbelül 9800 forint.

Ennyi pénzért a rendelő kap két – nagyobb csomag esetén több – speciális és strapabíró papírdarabot, amelyen látható, hogyan kell összehajtani, hogy a megrendelt repülő legyen belőle. Ezután rá kell rakni egy vékony kiegészítőt, amelynek hátulján egy propeller van, elöl pedig az érzékelők és a kamera, és kész is a PowerUp Dart. A repüléshez még le kell tölteni androidos mobilra vagy iPhone-ra a hozzá tartozó alkalmazást, amellyel irányítani lehet a levegőben.

El kell engedni, hogy szálljon, majd a mobillal a levegőben lehet tartani. Többféle papírral rendelhető, attól függően, hogy milyen típusú papírrepülőt akarunk, hiszen van olyan kialakítás, amely a sebességnek tesz jót, van ami a hosszú suhanásokhoz előnyös, és van, ami kifejezetten arra jó, hogy még könnyebb legyen vele összehozni a trükköket a levegőben.

A PowerUp Dart ugyanis trükkökre is képes, a mobillal az alábbi 9 mutatvány kérhető tőle. Ezen felül a beépített kamerával úgy érezhetjük magunkat, mintha mi is a magasban suhannánk a papírrepülővel. Az eszközt egyébként sima micro-USB-vel lehet tölteni, az irányváltás pedig nem is lehetne egyszerűbb, hiszen csak a mobilt kell hozzá mozgatni.

©

Vannak olyan darabok, amelyek kerékkel is kérhetők, így nem csak szállni, de landolni is úgy lehet velük, mint egy igazi repülővel. A leggyorsabb változatok akár 40 km/órás sebességgel is repülnek, és akár 60 méter magasra is tudnak szállni. A kertben, a parkban, a játszótéren, a lakásban, de akár még az irodában is jó szórakozás lehet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!