szerző:
hvg.hu

A korábban a Google tulajdonában lévő Boston Dynamics robotgyártó egy új okoskutyával állt elő, ami már sokkal bizalomgerjesztőbb, mint az első változat.

Az emberszabású Atlas és a kicsit rémisztőre sikerült Handle után újabb robotot mutatott be a Boston Dynamics. A cég korábban a Google tulajdonában volt – azóta eladták a japán techóriás SoftBanknak –, ezért mindig kíváncsian vártuk, milyen eszközzel rukkolnak elő, amely később megkönnyítheti mindennapjainkat. Az eddigi legéletszerűbb segítség – meglepő módon – egy SpotMini nevű robotkutya volt, amely többek között kidobja a szemet és elteszi a mosatlant is.

Most elkészült a SpotMini új verziója, amelyről a Boston Dynamics egy rövid videót osztott meg.

Sárga lett a SpotMini, és nem csak új színe, hanem kialakítása miatt is sokkal barátságosabbnak tűnik, mint elődje. Sőt, mozgása miatt is, ami az első változathoz képest óriási fejlődésen ment keresztül, az első SpotMini darabos mozgásával inkább volt robotos, mint “kutyás”.

A videóban a robot megáll, amint meglátja a kamerát, ezzel érzékeltetik, hogy a külvilág változásaira reagálni tud a robot. A videó végén látható a “coming soon” felirat, de nem tudni, hogy mi következik hamarosan: a robotot részletesebben bemutató videó és/vagy esetleg már piacra is dobják az ebet?

Ha szeretne értesülni a robotkutya részletesebb videójáról és piacra kerüléséről, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!