szerző:
hvg.hu

Az alábbi alkalmazást ingyenes Slack-alternatívaként is emlegetik, mindenesetre sokféle lehetőséget kínál a munkahelyi együttműködéshez.

Chatelés, videohívás, telefonálás, fájlmegosztás mind-mind szerepel az ingyenes Zoho Cliq kínálatában. Akárcsak a Slacknél (amiről korábban itt írtunk), itt is különböző csatornákat lehet létesíteni a csapattagoknak a megbeszélések és döntések virtuális helyszíneként. A csatornákat publikussá és priváttá is lehet tenni, és természetesen tetszés szerint lehet meghívni tagokat a csatlakozáshoz.

©

Az egyes csatornákon belül lehet szöveges üzeneteket küldeni, fájlokat (dokumentumokat, diagramokat, képeket) megosztani, emojikat lehet használni, sőt a Prime Time funkciónak köszönhetően streamelni is lehet a webkamera segítségével, és videochatelést lehet folytatni a csatornán lévő tagokkal. Lehetőség van arra is, hogy kétszemélyes csatornákat hozzunk létre. ha csak egyetlen baráttal, kollegával szeretnénk felvenni a kapcsolatot. Még az is megoldható, hogy harmadik fél appjait integráljuk a Zoho Cliqbe. A szolgáltatásnak (pontosabban annak ingyenes változatának) azért vannak korlátai: 100 résztvevő csatornánként, 100 GB-nyi fájl tárolása és 10 aktív, harmadik féltől származó app integrálása.

A Zoho Cliq használatához regisztrálni kell az oldalra (e-mail-cím és jelszó megadása). A szolgáltatás iOS-es és androidos telefonokra is elérhető.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szinte még bejáratósan új ez a 28 éves budapesti Kispolszki

Szinte még bejáratósan új ez a 28 éves budapesti Kispolszki

Perújítást rendeltek el a Prisztás-gyilkosság ügyében

Perújítást rendeltek el a Prisztás-gyilkosság ügyében

Manfred Weber nem lesz CSU elnök

Manfred Weber nem lesz CSU elnök

A Fidesz nemrég még megszavazta Sargentini jelentését

A Fidesz nemrég még megszavazta Sargentini jelentését

Több európai országban is a CEU-ért tüntetett a Momentum - fotók

Több európai országban is a CEU-ért tüntetett a Momentum - fotók

Trump volt főtanácsadója is segíti a Fideszt az EP-kampányban

Trump volt főtanácsadója is segíti a Fideszt az EP-kampányban