szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A munkahelyi Facebook néven is emlegetett Slack meggyőző statisztikával rendelkezik, már cégek ezrei teszik ezzel egyszerűvé a munkahelyi kommunikációt.

Úgy tűnik, hogy a korábban már nálunk is bemutatott Slack alkalmazás komoly riválisa lehet a Facebook munkahelyi verziójának, amelyet néhány cég már elkezdett használni. Az appot először csak néhány ezren tesztelték, világszerte csak egy éve lett elérhető. Azóta viszont a naponta aktív felhasználók száma az égbe szökött, ebben a hónapban már több mint félmillióan voltak. Mivel ezt a szolgáltatást kis létszámú cégek használják, biztosra vehető, hogy több ezer vállalkozás tette a Slack révén hatékonyabbá a munkahelyi kommunikációt.

©

A Slack nem csak iPhone-ra és Androidra tölthető le ingyen, de számítógépen is használható erről az oldalról, amely nagyon hasznos kis cégek napi munkájában. Az app olyan, mint egy munkahelyi chat és e-mail szolgáltatás egyben, de a lehető leginkább kézre eső módon. Egyszerű felületen tudunk chatelni munkatársainkkal, valamint – akár Dropbox-fiókból is – dokumentumokat megosztani egymással, de képek is tölthetők fel.

Ha van egy projekt, amelyen egyes emberek dolgoznak, akkor egy hashtaget használva elkülöníthetjük a többi üzenettől, így csak azok foglalkoznak vele, akik érdekeltek a munkában. Az adott témákban érkező hozzászólásokról értesítést kapunk. Mivel számítógépen és a legtöbb mobilon is ingyen és bármikor használható, nem kell különféle szolgáltatások (Gmail, Skype, SMS, Facebook Messenger stb.) között váltogatni a kollégáknak, elég ezt az egyet használniuk.

Ha valakinek nem tetszik a Slack, egy másik hasonló ingyenes szolgáltatást is kipróbálhat.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!