szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Most először nyílt lehetőség arra, hogy valaki Bitcoinnal fizetve vásárolhasson meg lakást Budapesten.

A virtuális pénzek legnépszerűbbjeként ismerhető Bitcoint (BTC) egyre több helyen fogadják el fizetőeszközként. Leginkább persze a digitális vonalon terjed a dolog, ahol már kisebb és nagyobb cégek is beálltak a sorba, úgy mint a Microsoft, akik 2014 decemberében adtak utat a lehetőségnek, hogy a felhasználóik Bitcoinnal fizethessenek a digitális tartalmakért. Van egy dubaji ingatlankereskedő hálózat, ahol csakis BTC-vel lehet kifizetni a megvásárolt apartmant, sok helyen pedig "egyszerű" üzletekben, kiskereskedelmi láncokban tudunk vele fizetni.

A Netlife közleményében emlékeztet, hogy Magyarországon is elindult a felzárkózás ezen a téren, hiszen a Bitcoin ATM-ek mellett, most már lakást is vehetünk a digitális pénztárcánkban heverő kriptovalutáért cserébe.

©

Az ár, amiért a XIV. kerületi ingatlant áruba bocsájtották: 15 BTC. Ez jelenleg körülbelül 32-33 millió forintnak megfelelő összeg, ami a cég szerint reálisnak tekinthető a mai budapesti ingatlan árak és az igényesen felújított lakásról feltöltött fotókat figyelembe véve. Nem árt persze tudni arról is, hogy a kriptovaluták árfolyama néha igen gyorsan változik igen sokat – nemrég éppen pár perc alatt 275 millió forinttal lett gazdagabb valaki. Hogy éppen mennyit ér egy Bitcoin, azt ezzel a kalkulátorral gyorsan kiszámolhatja.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Tech

Indult egy új magyar lakáskereső oldal, és elég jó dolgokat tud

Livlia néven indult el a legújabb hazai ingatlankereső weboldal. A szájt aligha fogja két hét alatt fejére állítani a piacot, de néhány hónap alatt azért már van erre esélye: megéri rajta körbenézni, érdekes dolgokkal pezsdíti fel az albérletes és lakásvásárlós világot. Hova érdemes költözni, ha közel kell legyen a gyerek iskolája, a barátok és a munkahely – egyszerre? Azt ígérik, rendszerükben erre is könnyen meg lehet találni a választ.

Balogh Csaba Tech

Blockchain – Egy szó, amelyet jobb, ha megismer, mert átalakíthatja az életét

A mesés haszon mellett bármelyik pillanatban hasonló mértékű bukás is benne van a Bitcoinban, az Ethereumban és más kriptopénzekben. Ezzel együtt jelenleg sokan csak a gyors meggazdagodás lehetőségét látják benne – azok közül is, akik egyáltalán nem értik, hogyan is működik egy ilyen, elektronikus pénz. A háttérben a blockchain technológia van, amely idővel a jelenleg érzékelhetőnél jóval nagyobb változást hozhat életünkbe.

Meghátrált a Tempus, már nem kell a nyilatkozniuk a civileknek, hogy külföldről támogatottak-e

Meghátrált a Tempus, már nem kell a nyilatkozniuk a civileknek, hogy külföldről támogatottak-e

Marabu Féknyúz: Ellenzéki összefogás

Marabu Féknyúz: Ellenzéki összefogás

Több magyar településen is 20 foknál melegebb volt

Több magyar településen is 20 foknál melegebb volt